Simona Neumann, directorul Asociației Timișoara Capitală Culturală 2021: „Nu se pune problema...

Simona Neumann, directorul Asociației Timișoara Capitală Culturală 2021: „Nu se pune problema de contracte între mine și soțul meu” VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

Directorul Asociației Timișoara Capitală Culturală 2021 a explicat, aseară, la PRESSALERT LIVE, că activitățile organizației pe care o conduce sunt încă în dezvoltare, ca răspuns la recentele critici aduse felului în care comunică cu partenerii culturali sau din administrația locală. Simona Neumann a mai lămurit și aspectul legat de participarea soțului său, Victor Neumann, directorul Muzeului de Artă, la realizarea unui volum publicat de Asociație.

„E un avantaj că-i avem pe cei 11 specialiști, toți membrii ai juriului care ne evaluează la Bruxelles, care vin din diferite orașe ale Europei. Îi pot consulta inclusiv când ne împotmolim. Cred că nu e niciodată suficientă comunicarea. Ceea ce facem se va dezvolta pe parcurs. Înseamnă să ai o echipa mai mare, spațiu mai mare, profesioniști care să și rămână în echipă. E un proiect greu, oamenii mai vin și pleacă. Comunicarea se face pe mai multe planuri. E nevoie de două părți, cea care să transmită și cea care să asculte. Există oameni care nu citesc presa online, nu citesc social media”, a menționat Simona Neumann, aflată în studioul HDV.

Neumann a dat lămuriri și cu privire la alt subiect, cel al implicării soțului său, Victor Neumann, directorul Muzeului de Artă, în activitățile Asociației.


Acesta a fost prezent la diferite activități, fiind cel de-al doilea autor, pe lângă bulgaii Dimitar Stoyanovich & Haralan Alexandrov, care a semnat prefața volumului colectiv „Bulgaria & Romania – 10 years in the European Union/ Bulgaria & România – 10 ani în Uniunea Europeană”. Este vorba despre o inițiativă editorială a Asociației Timișoara Capitală Culturală 2021 și Plovdiv 2019. „Soțul meu a fost invitat la o cafenea, iar tema l-a vizat, fiind vorba de istorie conceptuală, în care el s-a specializat. Am discutat și împreună aceste lucruri și mi-a spus că nu-și dorește să creăm o altă impresie. Prefața volumului nu am făcut-o nici eu, nici alți asociați, nici cei din board. A fost făcut de o colaboratoare din București, care a ales singură toți scriitorii și reprezentanții. Soțul meu nu a fost plătit pentru nicio activitate, nu se pune vorba de contracte între mine și el. Nu au fost niciodată”, a precizat Simona Neumann, directorul executiv al Asociației Timișoara Capitală Culturală Europeană.

În 2018, reprezentanții board-ului asociației vor fi schimbați. „Ca profil, noua componență a fost anunțată. Nu se va schimba doar el, dar și noul statut, după adunarea generală din aprilie, în care vom prezenta programul, activitățile pe anul trecut și programul pe anul acesta. În board reprezentanți vor avea Primăria Timișoara, Consiliul Județean Timiș, Ministerul Culturii. În rest, nominalizările nu vor fi făcute de mediul politic”, a mai explicat Simona Neumann.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.