A fost dezvăluit numele firmei care va construi centura de sud a...

A fost dezvăluit numele firmei care va construi centura de sud a Timișoarei

0
DISTRIBUIȚI

Compania Naţională pentru Administrarea Infrastructurii Rutiere a anunțat astăzi firma care se va ocupa de construcția centurii de sud a Timișoarei.

„A fost desemnată câştigătoare oferta depusă de Tirrena Scavi S.p.A, iar valoarea de semnare a contractului este de 272.432.921,95 lei fără TVA.


(…) Durata contractului este de 150 luni, din care 6 luni proiectare, 24 luni execuţie şi 120 luni perioada de notificare a defecţiunilor (garanţie conform duratei ofertate în cadrul factorului de evaluare). Contractul va putea fi semnat după epuizarea perioadei de depunere a contestaţiilor sau după soluţionarea eventualelor contestaţii”, a transmis CNAIR.

O firmă locală, Cons Electrificarea Instal, a fost subcontractată pentru tot ce ține de partea electrică a lucrărilor.

Conform comunicatului Companiei Naţionale pentru Administrarea Infrastructurii Rutiere, obiectul contractului este proiectarea şi execuţia a 25.690 km de drum național nou la standarde europene. „Pe lângă beneficiile locale, acest proiect are ca principal scop fluidizarea traficului intern dar şi acelui internaţional de tranzit care intră în țară prin zona Stamora Moravița, se desfășoară pe DN 59, ajunge în zona Timişoara și se îndreaptă către centrul țării pe DN 6 sau pe sectoarele de autostradă Arad – Timișoara – Lugoj”, mai spune anunțul CNAIR.

Tirrena Scavi s-a ocupat de construcția mai multor porțiuni de autostradă din România, inclusiv lotul 2 din autostrada Timișoara – Lugoj.

Foto: Arhivă

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.