Echipamente medicale de zeci de mii de lei pentru micuții care ajung...

Echipamente medicale de zeci de mii de lei pentru micuții care ajung de urgență la Spitalul de Copii din Timișoara. Cine le-a donat

0
DISTRIBUIȚI

Tratament mai eficient pentru micuții care ajung de urgență la Spitalul de Copii “Louis Țurcanu” din Timișoara. Asociația Școala Mamei Junior, un ONG din Timișoara, a donat, astăzi, Unității de Primiri Urgențe a spitalului mai multe echipamente medicale, în valoare de aproximativ 30.000 de lei. Este vorba de șase nebulizatoare, patru tensiometre, două capnografe, două calculatoare și 20 de cutii de depozitare a medicamentelor. Banii au fost strânși din sponsorizări, din cei 20% din impozitul pe profit pe care firmele i-au donat.

“Astăzi am donat câteva echipamente medicale, cele mai importante aparate pe care le-am adus sunt capnografele, care vin în sprijinul pacienților gravi, sunt niște aparate în premieră pentru Secția UPU Louis Țurcanu și de care era mare nevoie.


Acțiunea face parte din proiectul “Reclădim speranță”, care a început în urmă cu cinci ani de zile”, a explicat, astăzi, medicul Ioana Vârtosu, președintele Asociației Școala Mamei Junior.

Reprezentanții Unității de Primiri Urgențe de la Spitalul de Copii din Timișoara spun că aveau mare nevoie de aceste echipamente medicale, iar cele două capnografe vor fi extrem de utile mai ales în cazul în cazul micuților pacienți neintubați.

“Capnograful pe care l-am primit este extrem de util, pentru că este primul de acest gen din secție. Este mic, portabil, astfel încât vom putea transporta ușor pacienții din secția de Urgență pe secția de ATI. De asemenea, este ușor de utilizat de întreg personalul secției. Ne arată o serie de parametrii legați de funcțiile vitale ale pacienților și mai ales și cel mai important concentrația de dioxid de carbon din aerul expirat, care este un indicator fidel în ceea ce privește managementul insuficienței respiratorii la copil, mai ales că ne arată la pacienții neintubați, spre deosebire de monitoarele pe care le avem în secție, cu care putem măsura acești parametri doar la pacientul intubat”, a declarat medicul Alina Babeu, coordonatorul Unității de Primiri Urgențe de la Spitalul de Copii “Louis Țurcanu” din Timișoara.

Medicii spun că ar mai avea nevoie de un aparat de radiologie mobil, pentru că cel existent s-a defectat, precum și de un videolaringoscop. Doar anul trecut, peste 30.000 de mici pacienți au trecut pragul Unității de Primiri Urgențe de la Spitalul de Copii din Timișoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.