ACS Poli, la pământ: Echipa lui Grozavu nu bate pe nimeni și...

ACS Poli, la pământ: Echipa lui Grozavu nu bate pe nimeni și rămâne pe loc de baraj. Botoșaniul nu și-a iertat fostul antrenor GALERIE FOTO

0
DISTRIBUIȚI
Foto: Virgil Simonescu

Formația lui Leo Grozavu nu iese nicicum din criză. ACS Poli nu a reușit să obțină o victorie nici în runda a 5-a a play out-ului. Deși Botoșaniul părea mai mult cu gândul la semifinala de Cupă, moldovenii s-au impus scurt în Banat: 1-0 prin golul lui Mircea Axente.

ACS Poli continuă să-și îngreuneze misiunea de a se salva de la retrogradare. 171 de zile au trecut de la ultimul succes al bănățenilor în elită.

Duelul cu moldovenii a început furtunos, mai întâi la poarta gazdelor. După doar câteva secunde ex-timișoreanul Axente trimite în bară din interiorul careului și balonul sare norocos în exterior prin spatele lui Straton. Peste doar un minute acțiunea se mută la celelalte buturi, unde Vașvari trage însă pe lângă țintă. Cobrea a avut emoții și în minutul 4, când Plămadă a trimis stângaci spre brațele sale. Promisiunile la un fotbal-spectacol s-au risipit însă treptat. Gazdele, evident, aveau mai multă nevoie de puncte. Elevii lui Grozavu nu puteau fi acuzați de lipsă de dorință. Dar în fața porții, atât Munteanu (30), cât și Ciucur (32), au tras aproape paralel cu linia de fund, deși ultimul se trezise cu balonul în marginea careului mic.

Axente, în rol de călău

La reluare, tot timișorenii sunt în ofensivă. Dar Cânu nu reușește să deturneze spre poartă, cu capul, un balon bun venit din lovitură liberă. Minutul 61 aduce din nou perspective sumbre pe ”Păltinișanu”. Golofca profită de o nesincronizare în defensiva lui ACS Poli, centrează în careu, de unde nimeni altul decât Mircea Axente introduce balonul în plasă. Mai mult, în minutul 72 Roman nu reușește să-l învingă pe Cobrea din câțiva metri. Din păcate atacurile gazdelor au fost de multe ori previzibile și mai mult ca sigur factorul psihic e unul de luat în serios la formația de pe Bega.

După acest rezultat ACS Poli rămâne pe locul de baraj, cu dar 16 puncte, unul mai mult ca Gazul. Etapa viitoare, vineri, bănățenii joacă pe terenul lui Dinamo.

ACS Poli Timișoara: Straton – Haruț, Melinte, Cânu (cpt.), Oliva – Vașvari, Enescu (73 Bîrnoi) – Munteanu, Zaluschi (46 Croitoru), Ciucur – Drăghici (46 M. Roman). Pe bancă: Curileac – Țigănașu, Croitoru, B. Străuț, Artean. Antrenor: Leo Grozavu.

FC Botoșani: Cobrea (cpt.) – Dumitraș, Fl. Plămadă, An. Burcă, Acsinte – Oaidă, Cucu (78 L. Fulop) – Moruțan (68 Serediuc), Rodriguez, Golofca (73 Chitoșca) – Axente. Pe bancă: Pap – L. Fulop, Mușat, Miron, Golubovic.


Antrenor: Constantin Enache.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.