Tranzacţiile imobiliare sunt în scădere, peste tot în ţară. Unde se situează...

Tranzacţiile imobiliare sunt în scădere, peste tot în ţară. Unde se situează Timişul

0
DISTRIBUIȚI

Se vinde şi, implicit, se cumpără mai puţin, pe piaţa imobiliară, comparativ cu anul trecut. Datele oficiale arată, în ciuda anunţurilor optimiste ale dezvoltatorilor imobiliari, scăderi semnificative în ceea ce priveşte contractele de vânzare-cumpărare efectiv realizate.

44.430 de imobile au fost vândute, la nivelul ţării, în luna iulie a acestui an, arată datele Oficiului Naţional al Registrului Comerţului.


Numărul caselor, terenurilor și apartamentelor care au făcut obiectul contractelor de vânzare-cumpărare, la nivel național, în cea de-a șaptea lună a acestui an este cu 9.068 mai mic față de aceeaşi perioadă a anului trecut. Timişul nu se abate de la această direcţie. Mai mult, judeţul este printre cele fruntaşe, atunci când vorbim de scăderea tranzacţiilor imobiliare.

Cel mai vestic judeţ al României rămâne în continuare în top la tranzacţii de terenuri agricole. Cele mai multe vânzări de imobile au fost înregistrate, în luna iulie 2018, în București – 6.815, Ilfov – 3.285 și Timiș – 2.712.

Județele cu cele mai puține imobile vândute, în aceeași perioadă, sunt Gorj – 284, Caraș-Severin – 192 și Olt – 102. Spre comparaţie, în luna iulie a anului trecut, în Timiş erau semnate şi înregistrate în Cartea Funciară 3.744 tranzacţii imobiliare.

Anul acesta, tot în iulie, județele în care au fost vândute cele mai multe terenuri sunt Arad – 691, Timiș – 647 și Dolj – 524.

Foto: Virgil Simonescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.