Primul primar PSD din Timiş racolat de Victor Ponta. De ce nu-și...

Primul primar PSD din Timiş racolat de Victor Ponta. De ce nu-și dă, însă, demisia din partid

0
DISTRIBUIȚI

Nicolae Birău, primarul comunei Variaş din Timiş este primul edil local din judeţ racolat de Victor Ponta, potrivit declaraţiilor fostului premier în cadrul conferinţei de presă susţinută astăzi la Timişoara, la sediul filialei Pro România.

Fostul premier şi preşedinte al PSD, în prezent liderul formaţiunii Pro România a organizat, aseară, o întâlnire regională, la Timișoara, la care au participat cel puțin 20 de primari din județele Timiș și Caraș-Severin. Primarul PSD racolat de Ponta va candida la alegerile locale din 2020 din partea formațiunii sale politice.

“Proiectul pe care l-am lansat este un proiect pentru oameni tineri, care nu pot fi cumpărați cu funcții și amenințări. Noi oferim o alternativă la ceea ce se întâmplă pe scena politică.


M-am văzut aseară cu primari PSD din Timiș, din Caraș-Severin, oameni alături de care am făcut campanii, am lansat proiecte importante pentru comunitățile lor, care m-au sprijinit când am câștigat alegerile în 2012, dar și atunci când le-am pierdut în 2014. Sunt oameni gospodari, care câștigă în comunitatea lor prin ceea ce fac, în primul rând. Sunt oameni care, evident, se rușinează de ceea ce se întâmplă la București. Nu există primar PSD din Banat care să spună că se mândrește cu Dragnea și cu Dăncilă. Nu le-am spus să vină acum în Partidul Pro România, pentru că știu că își pierd mandatul, dar le-am cerut să mă ajute și să le explice oamenilor cum stau lucrurile. Unul dintre ei, domnul primar Nicu Birău, a zis că face chiar mai mult decât atât. În 2020 va candida de la Pro România și ne va ajuta la construcție. La fel la Caraș, primarul de la Oțelu Roșu ne ajută. În alte județe din țară, primari din comune și din orașe vor fi alături de noi”, a declarat Victor Ponta, la Timișoara.

Pe de altă parte, primarul comunei Variaș, Nicu Birău, a declarat că nu-și va da demisia din PSD, dar va susține Partidul Pro România. “Sunt membru PSD de 15 ani, nu-mi părăsesc partidul, dar asta nu înseamnă că nu pot să sprijin un proiect bun, să sprijin Pro România, și vreau să începem să construim. Am intrat în PSD acum 15 ani, când era cam tot ceva de genul acesta. Aștept să mă dea afară, dacă nu sunt de acord cu ideile mele. Rămân un simplu membru PSD, nu voi mai fi în Biroul Politic Permanent. În momentul de față, nu mai avem drepturi la opinii în PSD. Am vorbit cu domnul Dobra, îmi este prieten, nu dușman”, a afirmat Nicu Birău.

Foto: Virgil Simonescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.