Incendii de vegetație în vestul țării. Flăcările au atins zeci de metri...

Incendii de vegetație în vestul țării. Flăcările au atins zeci de metri VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

Hectare întregi de vegetație și de livezi au ars ieri după-amiază în județul Caraș-Severin. Flăcările au atins peste 10 metri înălțime în Valea Almăjului, pe terenurile agricole dintre localitățile Lăpușnicu Mare și Moceriș.

Pompierii au intervenit la fața locului cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și s-au luptat cu flăcările ore întregi, până le-au potolit, conform infocs.ro.


Nu a fost singurul astfel de incident semnalat ieri. Spre seară, un alt incendiu de vegetație a izbucnit pe marginea râului Nera, în apropiere de DC44, iar mai apoi, în jurul orei 18:30, în apropiere de localitatea Dalboșeț.

Autoritățile bănuiesc că incidentele de ieri au izbucnit din pricina neglijenței localnicilor, care încearcă să își curețe terenurile agricole, însă o fac superficial, fără a supraveghea focul, dar și fără să țină cont de condițiile meteo.

Și în Timiș, ieri, au fost numeroase astfel de incidente, în care pompierii au fost solicitați să intervină pentru a stinge flăcările. Au fost incendii în apropiere de localitățile Biled, Sânmihaiu Român, Stamora Română, Sălbăgel, Șandra, Periam sau Săceni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.