Laborator modern la Politehnică, printr-o investiţie finanţată de o companie privată. Cum...

Laborator modern la Politehnică, printr-o investiţie finanţată de o companie privată. Cum îi ajută pe studenţi

0
DISTRIBUIȚI

Un nou laborat cu aparatură modernă a fost pregătit de Universitatea Politehnica Timişoara pentru studenţii şi masteranzii de la Facultatea de Automatică şi Calculatoare. Investiţia de 29.100 de dolari americani a fost realizată de compania Honeywell, prezentă cu o unitate de producţie pe piaţa timişoreană.

În noul laborator sunt instalate 10 analizoare logice, 18 plăci FPGA şi infrastructura IT – 18 stații de lucru, 18 monitoare – care vor fi folosite de peste 600 de studenți de la ciclul de licență și cel de master, ca să dobândească noțiuni de bază, deprinderi şi competențe privind proiectarea, simularea, testarea, sinteza și implementarea de circuite digitale, utilizând limbaje de descriere hardware – VHDL.

„Evenimentul se înscrie în cadrul eforturilor Universității Politehnica Timișoara de a asigura, pe de o parte, cele mai bune condiții de studiu pentru studenții săi, iar pe de altă parte absolvenți bine pregătiți pentru a face față cu succes pe piața muncii, în conformitate cu specializarea pe care au urmat-o. Ne bucurăm că aceste eforturi sunt susținute de mediul economic din Timișoara și din zonă, care a înțeles necesitatea susținerii universității în dotarea laboratoarelor de specialitate cu echipamente și aparatură de ultimă generație, care să asigure și partea aplicativă a formării studenților.


Încercăm să întreținem o relație cât mai strânsă cu mediul economic și prin stagiile de practică ale studenților la firme sau sprijinul acordat pentru elaborarea lucrărilor de diplomă”, a declarat Florin Drăgan, prorector al Universității Politehnica Timișoara.

„Dorim să contribuim la dezvoltarea unei generații de tineri talentați care vor deveni liderii de mâine în materie de inginerie. Suntem mândri să inaugurăm acest laborator alături de Universitatea Politehnica Timișoara contribuind, astfel, la formarea unor studenți dornici să activeze în domenii precum cercetare, inginerie sau matematică”, a declarat, la rândul său, Răzvan Cotiuga, general manager al companiei timişorene.

Pe lângă investițiile în infrastructură realizate de cei de la UPT, un accent deosebit a fost pus mereu pe relația cu mediul economic, pentru o cât mai bună inserție a absolvenților pe piața muncii muncii, în specialitatea pe care aceștia au urmat-o.

Multe dintre dotările UPT, în special laboratoare de specialitate, au fost realizate în parteneriat cu agenți economici. Cu sprijinul aceleiaşi companii, la Universitatea Politehnica au mai fost amenajate alte două laboratoare, la Facultatea de Electronică, Telecomunicații și Tehnologii Informaționale și la Electrotehnică și Electroenergetică. Au fost demarate mai multe programe de internship, prin care studenții și-au putut realiza diplomele de licență în cadrul companiei, iar tot cu sprijinul acesteia a fost organizată vizita la Timișoara a laureatului Premiului Nobel  pentru fizică, Dr. Robert W. Wilson, care a susținut prelegeri pe teme științifice și a stat de vorbă cu studenții UPT.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.