Toamna muzicală arădeană marcată de maestrul Sabin Păutza

Toamna muzicală arădeană marcată de maestrul Sabin Păutza

0
DISTRIBUIȚI

Cea de-a VII-a ediţie a Festivalului „Toamna muzicală arădeană”, care se desfăşoară între 1 şi 15 noiembrie, este marcată de compozitorul, dirijorul şi doctorul în muzică şi compoziţie Sabin Păutza, aplaudat pe scenele de pe întregul mapamond, care-şi împarte viaţa între Statele Unite şi România. El a pregătit pentru acest festival aranjamente vocal-simfonice ale unor cunoscute şi îndrăgite şlagăre româneşti, special concepute pentru orchestra filarmonicii arădene, care vor fi cântate în deschiderea festivalului.

Din programul pregătit de compozitorul cărăşean sub genericul „Refrenele tinereţii” nu lipsesc vechi melodii care şi-au păstrat farmecul de-a lungul anilor, precum „Să-mi cânţi cobzar bătrân”, „Du-mă acasă, măi tramvai”, „Cel mai frumos tango”, „Astăzi e ziua ta”, „De-ai fi tu salcie la mal”, „Strada Sparanţei”, „Să nu uităm să iubim trandafirii” şi multe altele, care vor putea fi ascultate chiar în prima seară a festivalului, de la ora 19,00, în sala Palatului Cultural.

Născut într-o localitate din apropierea Reşiţei, Sabin Păutza este stabilit de peste trei decenii în S.U.A., dar vine frecvent în România, unde are numeroase colaborări.


Din 2014, la Reşiţa se desfăşoară concursul şi Festivalul Internaţional de Interpretare Pianistică şi Compoziţie „Sabin Păutza”, organizat de Societatea pentru Cultură Metarsis, iar printre numeroasele distincţii obţinute de muzician în România se numără şi titlul de „Doctor Honoris Causa” al Universităţii „Eftimie Murgu” din Reşiţa.

În zilele următoare, în programul festivalului sunt incluse mai multe teme, precum „Alfabetul pasiunilor în muzica secolelor XVIII şi XXI”, „Jazz simfonic” sau „Concert simfonic”.

Surse foto: ghidularadean.ro

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.