Au căzut primii fulgi de nea, la Timișoara. Primăria tot nu are...

Au căzut primii fulgi de nea, la Timișoara. Primăria tot nu are contract de deszăpezire

0
DISTRIBUIȚI

zapada

Primii fulgi de nea au căzut, în această dimineață, în capitala Banatului. De altfel, meteorologii au anunțat, ieri, că vremea va fi deosebit de rece în toată țara, inclusiv în Banat, până la sfârșitul săptămânii.

În cazul în care va ninge mai mult în Timișoara și se va depune un strat gros de zăpadă, reprezentanții municipalității nu vor fi prea încântați. Asta pentru că licitația privind desemnarea unei firme care să se ocupe de deszăpezirea străzilor din oraș nu a fost finalizată. Termenul pentru depunerea ofertelor este 4 decembrie.

Între timp, Primăria Timișoara a anunțat că va apela la o societate de-a sa, în cazul în care vom avea zăpadă. Este vorba de Societatea de Drumuri Muncipale Timișoara, care însă nu are suficiente utilaje și oameni pentru a interveni. O astfel de soluție a ales Primăria Timișoara și în cazul curățeniei stradale, acest serviciu fiind atribuit direct către Horticultura, o altă societate a municipalității, începând cu data de 1 noiembrie, timp de 80 de zile.


Între timp, reprezentanții Primăriei Timișoara speră că licitația va fi încheiată.

Pe de altă parte, ieri, în timpul Colegiului Prefectural, Eva Andreas, prefectul județului Timiș, a atras atenția asupra faptului că a invitat un reprezentant al Primăriei Timișoara pentru a participa la ședință, astfel încât să afle dacă municipalitatea este pregătită să intervină dacă va ninge puternic, însă nu a venit nimeni. “Vremea se răcește și în vest și sunt curioasă cum vor proceda la Timișoara, dacă va ninge”, a precizat Eva Andreas.

La nivel județean, autorităţile susţin că Timișul este pregătit să facă față primelor ninsori. Lucian Mihoc, șeful Inspectoratului pentru Situații de Urgență Timiș, a precizat că au fost verificate 63 din cele 99 de primării din județ, în ceea ce privește stocurile de iarnă și în caz de inundații.

“A fost solicitată situația cu stocurile de material și informații privind contractele de deszăpezire. Sunt întocmite contracte de deszăpezire pentru cele șase zone de drumuri județene. Timișoara nu are contract de deszăpezire, licitația are termen de depunere a ofertelor data de 4 decembrie, dar spun că vor avea stocuri de materiale din partea SDM. La Lugoj este contract, Deta se află în curs de contractare”, a precizat Lucian Mihoc.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.