Instruire în domeniul managementului mediului, un nou curs organizat de CCIAT

Instruire în domeniul managementului mediului, un nou curs organizat de CCIAT

0
DISTRIBUIȚI

O nouă serie a cursului pentru pregătirea responsabililor de mediu este organizată de Camera de Comerţ, Industrie și Agricultură Timiş prin Direcția Formare și Perfecționare Profesională, în perioada 19–28 noiembrie.

Cursul se adresează celor interesați să gestioneze procese de mediu și agenților economici care generează deșeuri. Certificatele obținute la absolvirea cursului au recunoaștere națională și internațională și sunt emise de Ministerul Muncii și de Ministerul Educației. Activitatea desfășurată de responsabilul de mediu cuprinde stabilirea aspectelor, obiectivelor de mediu, propunerea de măsuri pentru rezolvarea problemelor de mediu şi îmbunătățirea performanțelor de mediu ale organizației.

Tematica cursului vizează instruirea persoanei desemnate cu gestionarea deșeurilor din cadrul firmei, astfel încât să se asigure îndeplinirea obligațiilor legale în domeniul gestionării deșeurilor; aplicarea prevederilor legale privind protejarea mediului; aplicarea procedurilor de calitate; gestionarea cerințelor legale de mediu; elaborarea programului de management de mediu; monitorizarea factorilor de mediu; realizarea auditului intern; supravegherea activității pentru prevenirea efectelor provocate de situațiile de urgență; raportarea activității de mediu şi elaborarea documentației sistemului de management de mediu.

În conformitate cu prevederile Legii nr.


211/25.11.2011, deținătorii/producătorii de deșeuri – persoane juridice, comercianții și operatorii economici autorizați din punct de vedere al protecției mediului pentru efectuarea operațiunilor de colectare și transport deșeuri “au obligația să desemneze o persoană din rândul angajaților proprii care să urmărească și să asigure îndeplinirea obligațiilor prevăzute de prezenta lege sau să delege această obligație unei terțe persoane”.

Programul de desfăşurare a cursului este de luni până vineri, între orele 17–21, la CRAFT. Formator este Alina Lavinia Călușeru, iar taxa de participare este de 800 de lei/pers. Membrii CCIAT beneficiază de 10% reducere.

Informații și înscrieri se pot obţine la Direcția Formare și Perfecționare Profesională a CCIA Timiș, Centrul Regional de Afaceri de pe bulevardul Eroilor de la Tisa nr. 22, cam. 110, persoană de contact: Ana Maria Luca, tel. 0256.219.173, 0724.604.132 e-mail: amluca@cciat.ro. Informații detaliate despre cursuri sunt disponibile pe site-ul CCIAT și pe pagina de Facebook a CCIAT.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.