Cartierul din Timișoara pe care primarul l-a vizitat doar de două ori...

Cartierul din Timișoara pe care primarul l-a vizitat doar de două ori în 11 ani

1
DISTRIBUIȚI

Un cartier din Timișoara a fost vizitat de primarul Nicolae Robu doar de două ori în ultimii unsprezece ani. Este vorba de cartierul Kuncz, cea mai săracă zonă a Timișoarei, în care au fost identificate o serie de probleme.

“O echipă din primărie a fost în cartierul Kuncz pentru a avea o imagine la zi. Vom mai merge o dată, inclusiv eu voi face parte din echipa care se va mai deplasa pentru pașii următori, pentru că e la rând și această zonă care a fost uitată de lume. Ce mi-au relatat este sigur ceea ce am văzut în 2008, toamna, când eram în campania electorală pentru Parlamentul României. Am mai trecut pe acolo, dar e același lucru ca și atunci. Nu sunt ipocrit, nu merg toată ziua pe acolo, evident că mai am altceva…, dar atunci am explorat tot cartierul. Am mai fost de două ori, dar nu am acoperit tot cartierul, am avut inclusiv întâlnire cu cetățenii”, a afirmat Nicolae Robu.

Potrivit primarului Timișoarei, urmează ca în perioada următoare să se intervină “major” și în cartierul Kuncz.


Pentru început, polițiștii locali îi vor notifica pe locuitorii din zonă să desființeze gardurile, pentru că și-ar fi făcut grădini pe domeniul public. În cazul în care nu se vor conforma, Nicolae Robu amenință că se va intra cu buldozerele în cartierul Kuncz.

“Noi nu am avut intervenții majore în zonă, pentru că acolo sunt o mulțime de probleme, acum le vom avea. Vom vedea ce lucruri vom rezolva pe cald și ce vom rezolva pe alte formule de finanțare.  De săptămâna viitoare, poliția locală va merge în zonă și le va cere celor care și-au împrejmuit terenul ca să-și delimiteze grădinile, că oamenii și-au făcut grădini pe domeniul public, să desființeze gardurile. Vor primi un termen de câteva zile, evident, poate o săptămână, vom vedea cât vor considera și colegii care se ocupă de subiect, să-și desființeze gardurile, după care se va veni cu buldozerele, dacă va fi nevoie și va fi ras tot ce e acolo, pentru că vrem să facem amenajări frumoase. Asta înseamnă un spațiu de recreere, care va cuprinde și terenuri de sport, și sigur niște alei, bănci. Voi merge și eu la fața locului, să am imaginea mai exactă asupra a ceea ce merită să facem acolo. Vom intra începând din 2019 acolo, o să vedem pe ce sursă de finanțare. Am disponibilitatea să intrăm pe venituri proprii, cel puțin într-o anumită măsură, în mod inevitabil vom intra și pe venituri proprii. Nu ne facem iluzia că peste noapte va fi totul rezolvat, dar e timpul să ridicăm nivelul de civilizație și pentru acea zonă”, a declarat Nicolae Robu.

În cartierul Kuncz urmează să fie implementat și un proiect de regenerare urbană, cu bani europeni

1 COMENTARIU

  1. Doamne…pe ce lume traieste primarul asta…a asfaltat tot kuncz-ul.L-a iluminat.A pus tablite cu numele tuturor strazilor. Tablitele nu mai exista,becurile sunt sparte majoritatea,mai e asfaltul dar va disparea si ala. Sunt cartiere intragi de oameni care isi platesc taxele si muncesc neiluminate si fara asfalt. Iar el plange de mila Kuncz-ului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.