Persoane cu dizabilități, protest la Prefectura Timiș. Ce spun despre modificările din...

Persoane cu dizabilități, protest la Prefectura Timiș. Ce spun despre modificările din buget pregătite de PSD – ALDE

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-163150163">

Câteva zeci de timișoreni, printre care și persoane cu diferite dizabilități, s-au adunat, vineri dimineața, în fața Prefecturii Timiș pentru a-și arăta nemulțumirea față de proiectul de buget care prevede ca autoritățile locale să susțină integral finanțarea asistenței sociale.

Manifestanții nu au scandat nimic, însă au stat în fața Prefecturii Timiș având prinse de brațe banderole albe, iar apoi au depus un memoriu.

“Ne nemulțumește faptul că vor să aloce fondurile din bugetele locale și asta poate să afecteze salariile pe care le primesc asistenții personali ai persoanelor cu dizabilități și ai copiilor cu dizabilități. Dorim să fie date tot de la bugetul de stat, să fim siguri că nu o să rămânem fără acești bani lunar. În plus, avem nevoie să ne acopere toate terapiile necesare zilnic copiilor cu dizabilități, eu fiind mamă de copil cu dizabilități, și să doteze  cu aparatura potrivită centrele de recuperare”, a declarat Alice Suttyak, mama unei fetițe cu dizabilități.

De asemenea, un alt manifestant a afirmat că primăriile nu au cum să acopere aceste costuri, pentru că nu au fondurile necesare.

“Am venit aici pentru susținerea totală de la bugetul de stat a finanțării drepturilor persoanelor cu dizabilități, la proiectul de buget în forma actuală este zero pe această parte, dizabilitate și cei instituționalizați. Este inadmisibil. În acest proiect se cere ca primăriile să susțină toată partea financiară pe acest domeniu, ceea ce este imposibil, oricâtă bunăvoință ar exista din partea autorităților locale, nu au cum să susțină. Chiar dacă la noi este un oraș mare, gândiți-vă ce se întâmplă în orășelele mici sau în comune sau sate. În primul rând, pentru că nu încasează de la taxe și impozite atâția bani ca să poată să susțină. Nu au fonduri, nu au cum. Local nu se poate susține așa ceva. Așa că cerem ca finanțarea să fie totală de la bugetul de stat”, a precizat Elisabeta Claudia Țerigariu.

Foto: Virgil Simonescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.