USR și PLUS, listă comună la europarlamentare. Cine sunt candidații

USR și PLUS, listă comună la europarlamentare. Cine sunt candidații

0
DISTRIBUIȚI

USR a votat, sâmbătă, într-o ședință a Comitetului Politic care s-a desfășurat pe parcursul întregii zile, decizia unei liste comune la alegerile europarlamentare, iar alianța se numește „Alianța 2020 USR-PLUS”. Lista a fost validată cu 68 de voturi „pentru” și 9 voturi „împotrivă”.

„Avem alianță! La ora 20:20 s-a decis Alianța 2020 USR PLUS”, arată reprezentanții USR pe pagina de Facebook a partidului.

„S-a născut principala forță de opoziție: Alianța 2020 USR+PLUS. Proiectul nostru e România. Acum ai cu cine!”, a scris Dacian Cioloș, pe Facebook, după votarea listei în Comitetul Politic al USR.

Lista comună este formată din: 1. Dacian Cioloș, președintele PLUS, 2. Cristian Ghinea (USR), 3.


Dragoș Pîslaru (PLUS), 4. Clotilde Armand (USR), 5. Dragoș Tudorache (PLUS). 6. Nicolae Ștefănuță (USR), 7. Vlad Botoș (USR), 8. Ramona Strugariu (PLUS), 9. Vlad Gheorghe (USR), 10. Alin Mituță (PLUS), 11. Anamaria Naomi Reniuț (PLUS), 12. Valeriu Nicolae (PLUS), 13. Oana Țoiu (PLUS), 14. Radu Ghelmez (USR), 15. Liviu Iolu (PLUS).

„De astăzi (sâmbătă – n.r.), USR și PLUS sunt o alianță, una care va construi alternativa de care România are mare nevoie. Este un moment istoric pentru ce urmează să se întâmple în România, este natural și firesc. Oamenii care vor o Românie fără penali vor avea cu cine să voteze. Astăzi, se naște principala forță de Opoziție. Asta am construit, un proiect pentru România”, a declarat președintele USR, Dan Barna, la finalul ședinței Comitetului Politic al formațiunii.

USR mizează ca prin alianța celor două partide să obțină șase locuri eligibile la europarlamentare, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse politice.

Înainte să participe la ședința USR, președintele PLUS Dacian Cioloș a declarat că USR a solicitat ca el să deschidă lista comună a celor două partide la alegerile europarlamentare, precizând că este dispus să iasă de pe listă, în cazul în care este nevoie.

La rândul său, președintele USR, Dan Barna, a declarat că în prima parte a zilei a fost la ședința Consiliului Național al PLUS, pentru a discuta despre o alianță a celor două formațiuni pentru alegerile europarlamentare.

Ulterior, participării la Comitetul Politic al USR, Cioloș a spus că va rămâne în Parlamentul European cât timp va fie nevoie, iar dacă va fi cazul, va candida pentru un nou mandat în anii următori.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.