Mesajul președintelui Tribunalului Timiș înainte de Paști: „Niciodată nu ne vom face...

Mesajul președintelui Tribunalului Timiș înainte de Paști: „Niciodată nu ne vom face bine dacă nu ne vom accepta păcatele și limitele”

0
DISTRIBUIȚI

Președintele Tribunalului Timiș, judecătorul Adriana Stoicescu, și-a făcut un renume prin mesajele tăioase și pertinente pe care le publică pe rețelele de socializare. În cel mai recent text, pornind de la „amintiri din copilărie” cu meșterul bun la toate care la orice fisură de țeavă venea cu „soluția salvatoare”, câlții care rezolvau orice problemă, însă doar temporar, magistratul vorbește despre multe dintre problemele cu care ne confruntăm ca țară.

„Incapabili să găsim soluții, convinși că șmechereala ieftină ne ajută în tot și în toate, improvizăm în orice domeniu, așteptând și rezultate. Ne smulgem părul din cap că nu avem autostrăzi și spitale, dar când e vorba să ne facem treaba așa cum trebuie, fiecare în pătrățica lui, scoatem degrabă câlții.


În anul 2019 avem 32% din rețea drumuri de pământ și piatră, dar când e vorba să construim ceva începem prin a fura, că doar «dă-l în mă-sa de patron sau Stat, e plin de bani, nu se simte daca fur încet și cu simț de răspundere». Ne repezim prin cancelarii europene și ne rupem cămășile de pe noi, plângându-ne unii de alții, dar când e vorba să punem umărul și să îndreptăm ceva, scoatem degrabă câlții. Extaziați că mai marii ne-au primit și ascultat, nu realizăm că politețea e înscrisă deja în codul lor genetic, așa cum mârlănia, nesimțirea și isteria colectivă ne aparțin. Nu ne vor scoate niciodata din casă, ne vor asculta cu un zâmbet condescendent pe buze, ne vor asigura de tot sprijinul lor. Iar când vom ieși, vor scoate o băutură fină, se vor așeza în fotoliile lor de piele și vor zâmbi malițios, nevenindu-le să creada că în marea lor familie există încă această rudă săracă, prost crescută și agresivă, care se bucura atunci când primește un cadou strălucitor și otrăvit”, a scris Adriana Stoicescu pe Facebook.

„Niciodată nu ne vom face bine dacă nu ne vom accepta, întâi de toate, păcatele și limitele. Dacă nu vom îndrepta răul făcut și nu ne vom recunoaște greșelile. Dacă nu vom începe prin a spune și crede că educația este primul și cel mai important pas spre normalitate. Bunul simț nu este depășit și nici inutil. Este singura cale”, a încheiat judecătoarea care conduce Tribunalul Timiș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.