Amendă pentru firma care se ocupă de salubritatea stradală în Timișoara. Curățenie...

Amendă pentru firma care se ocupă de salubritatea stradală în Timișoara. Curățenie doar în centru și în cartierul primarului

1
DISTRIBUIȚI

O comisie mixtă de verificare a modului în care se efectuează curățenia pe domeniul public, formată din reprezentanți ai Gărzii Naționale de Medi, DSP Timiș, Prefectură, Autorității Naţionale de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilităţi Publice și ai IPJ Timiș a efectuat un control în teren pentru a verifica activitatea SC Brantner Servicii Ecologice SRL.

Controlul s-a desfășurat atât la sediul local al companiei (pentru care s-a constatat lipsa autoritzației de mediu), cât și în mai multe zone din Timișoara, comisia constatând că salubrizarea se realizează cu precădere în zona centrală și în zona Bulevardul Sudului, dar și fără autorizație pentru efectuarea acestui tip de activități în Timișoara, firma fiind încă în procedură de autorizare la Agenția pentru Protecția Mediului Timiș.

Comisia a notat că unele străzi, alei, parcări publice, stații ale mijloacelor de transport în comun, zone pietonale nu sunt măturate, cum ar fi str.


Cluj, Calea Martirilor, Calea Aradului, Calea Torontalului, zona Modern, zona Dragalina. Excepție fac zona centrală și zona Bulevardul Sudului, unde locuiește primarul Nicolae Robu, unde periodic se efectuează lucrări de curățenie stradală, conform celor constatate în urma controlului.

Comisia a constatat și că operatorul nu deține un program de operare a serviciilor aprobat de autoritatea contractantă (adică Primăria Timișoara), nu s-au pus la dispoziție trasee planificate și stabilite pentru fiecare vehicul, precum și graficul de lucru pe activități

Brentner a primit o amendă de 20.000 de lei, minimul prevăzut de lege pentru „furnizarea/prestarea serviciilor de utilități publice în afara parametrilor tehnici și/sau calitativi adoptați prin contractul de furnizare/prestare ori a celor stabiliți prin normele tehnice și/sau comerciale adoptate de autoritatea de reglementare competentă” (art. 47 din Legea 51/2006)

În urma controlului, membrii comisiei au consemnat, la capitolul „obiecții”, că reprezentantul societății amendate a declarat că s-a acționat conform contractului încheiat cu Primăria Municipiului Timișoara, în baza graficelor furnizate de către acesta.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.