ALERTĂ USR face public un document DSP care spune că apa într-o...

ALERTĂ USR face public un document DSP care spune că apa într-o comuna de lângă Timișoara nu este potabilă

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-1976461805">

USR Timiș a transmis, astăzi, un comunicat de presă în care anunță că apa din localitățile timișene Beregsău Mare și Beregsău Mic nu este potabilă. atașând și raportul DSP Timiș care cere măsuri de urgență și interzice consumul de apă până la remedierea situației.

”Cătălin Sfarghiu, Președintele Filialei USR Săcălaz a comandat două analize privind apa de la rețea pentru localitățile Beregsău Mare și Beregsău Mic. Rezultatele sunt foarte clare: apa nu este potabilă, motivul principal fiind prezența manganului în apa potabilă. Care sunt efectele toxice ale manganului? În cazul concentrației ridicate de mangan, cele mai afectate organe sunt creierul și sistemul nervos. Prezența ridicată a manganului are cele mai grave efecte asupra copiilor. (…)  Răspunsul Direcției de Sănătate Publică: ”Se interzice consumul de apă către populație”. Potabilitatea apei rezultă din analize microbiologice și fizico-chimice, conform legii 458/2002. Dacă citim analizele, vom vedea că apa este potabilă doar din punct de vedere microbiologic, fiind depășite grav limitele admise de lege din punct de vedere fizico-chimic – mangan cu limita depașită față de cea admisă de lege; fier cu limita depășită față de cea admisă de lege; turbiditate cu limita depașită față de cea admisă de lege; amoniu cu limita depașită față de cea admisă de lege; miros cu modificări, deci nu este conform legii”, se arată în comunicat.

Documentul a fost emis de DSP Timiș în 19 iunie și a fost înregistrat la Primaria Săcălaz, ieri, în 24 iunie.

USR-iștii acuză faptul că Primăria Săcălaz a prezentat public rapoarte de analize care se referă doar la analize din punct de vedere microbiologic. ”De ce se încearcă inducerea în eroare și dezinformarea populației oferind doar parțial informații din lege? Cum îndrăznesc să ne pună familiile în pericol din nepăsare, nesimțire și incompetență? Domnule primar, domnilor care administrați această comună: chiar nu va pasă de sănătatea copiilor din aceste localități? Nu există scuză pentru așa ceva, nu se poate justifica această atitudine nici măcar prin jocuri politice, corupție sau incompetență” a declarat Cătălin Sfarghiu, președintele USR Săcălaz.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.