Octavian Benga, la primul examen cu „Băieţii în ghete”. ASU Politehnica are...

Octavian Benga, la primul examen cu „Băieţii în ghete”. ASU Politehnica are absenţe notabile pentru jocul cu Csikszereda Miercurea Ciuc

0
DISTRIBUIȚI

ASU Politehnica are parte sâmbătă de un duel dificil pe teren propriu, în compania unei formaţii cu care luptă pentru evitarea zonei roşii din clasament. Csikszereda Miercurea Ciuc vine pe „Ştiinţa” cu ocazia debutului ca „principal” în B pentru Octavian Benga pe banca alb-violeţilor, care au totodată şi câteva absenţe importante în echipă pentru această rundă.

Octavian Benga, noul tehnician al „Băieţilor în ghete”, numit după un interimat de trei etape al „secundului” Toni Foale, a vorbit despre sosirea-surpriză la ASU Poli. „Am rămas puţin uimit pentru că nu am avut o legătură foarte apropiată de-a lungul timpului. Pe domnul rector (n.r. Viorel Şerban) l-am cunoscut prima dată şi de la prima discuţie ne-am înţeles foarte repede. A fost o mişcare de câteva ore… Avem un calup de trei meciuri în şapte zile. Mi-am dorit să intru cât mai repede la muncă să fiu de sâmbătă pe bancă, nu vreau să îmi găsesc alibiuri. Să fie clar de la început că toţi răspundem pentru lucrurile bune şi rele.


Trebuie să muncim, situaţia e roz sau nu, nu trebuie să găsim scuze. Am avut o discuţie cu unii membri ai galeriei. Îmi doresc ca jucătorii, e şi felul meu de a fi, să prestăm un joc agresiv, să dăm totul pe teren, să mulţumim aceşti suporteri fantastici, care atât prin eforturile financiare, cât şi prin prezenţa lor, ne dau un elan. Trebuie să răsplătim această dorinţă, să menţinem Poli la un nivel superior şi pe viitor să ajungem unde am fost în trecut”, a declarat Octavian Benga la prima conferinţă ca „principal” al Politehnicii.

Sâmbătă, timişorenii înfruntă tot o nou promovată periculoasă, FK Csikszereda. „I-am vizionat în două partide… E o echipă foarte bine organizată, echipă bună, poate ar merita să fie mai sus în clasament. Pierde greu, e disciplinată, foarte bine antrenată, cedează foarte greu, vom avea un meci foarte greu. E un antrenor tânăr, foarte bun…”, a adăugat Benga cu referire la Valentin Suciu.

„Sper să fim determinaţi, să venim cu ceva în plus la acest aspect faţă de echipa din Miercurea Ciuc, jucătorii să fie inspiraţi şi să câştigăm acest joc, foarte important. Să ne pregătim tactic foarte bine. Foarte mult nu am apucat să lucrez cu jucătorii. Am încercat să recuperez jucătorii pentru că au avut două deplasări grele şi i-am felicitat pentru victoria de la Buzău”, a mai spus Tavi Benga.

„E foarte riscant, dar nu puteam să refuz, din discuţia avută cu domnul rector, m-am hotărât în câteva secunde, nu am nicio teamă. În viaţă trebuie să-ţi asumi şi riscuri, precum în timpul jocului. Sper că va fi un pas bun, atât pentru mine, cât şi pentru acest club”, a precizat antrenorul despre preluarea echipei „din mers”.

Pentru partida de sâmbătă, de la ora 14.00, Benga nu va putea miza pe Alin Manea, pierdut probabil până la finele anului după ce şi-a fracturat braţul la Buzău, în timp ce moldoveanul Dros e suspendat. Schieb, în schimb, va fi în lot, deşi a fost lovit la Ploieşti. Din lot a mai fost plecat Alex Borbei, portar-junior plecat de această dată în probe la AS Roma. ASU Poli are 17 puncte, cu un punct mai mult ca ciucanii, care sunt la egalitate cu Concordia, aflată pe locul 16 (retrogradabil).

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.