Lego Duplo, jucăria perfectă pentru dezvoltarea imaginației micuțului tău

Lego Duplo, jucăria perfectă pentru dezvoltarea imaginației micuțului tău

0
DISTRIBUIȚI

Este imposibil să nu fi auzit măcar o dată în viață cuvântul Lego, ba mai mult, este foarte probabil să fi călcat pe vreuna din aceste piese de construit și să îți fi dorit să fi fost mai atent. Lego este jucăria pe care toți copiii și-o doresc, dar cu care se joacă și adulții. Constă în piese de plastic ce pot fi interconectate pentru a construi diverse obiecte.

Lego a început în atelierul de tâmplărie din Billund, Danemarca al lui Ole Kirk Christiansen, care a început în 1932 să fabrice jucării din lemn. În 1934, compania sa a fost numită Lego de la fraza daneză ”leg godt” care înseamnă ”joacă-te bine”. Motto-ul companiei, ”cel mai bun nu e niciodată suficient”, folosit de Ole Kirk, este în continuare utilizat și amintește angajaților să nu facă rabad de la calitate.

Design-ul pentru piesele de Lego pe care le găsim și acum a fost realizat în 1958, fiind nevoie de 5 ani de zile pentru a se descoperi materialul perfect pentru acestea, polimer-ul ABS.

Lego Duplo este o linie de jucării de construcție destinate copiilor între 1 an jumate și 5 ani ce a fost lasată în 1969. Ca și mărime, piesele sunt de două ori mai mari față de piesele tradiționale de Lego, fapt ce le face mai ușor de manevrat de către cei mici, șansele de înghițire a pieselor de către aceștia fiind eliminate. Cu toate că sunt mai mari, piesele Lego Duplo sunt compatibile cu piesele clasice de Lego.

Primele culori ale pieselor Lego Duplo din 1969 au fost galben, roșu, albastru și alb.


În următorul an, au fost adăugate alte două seturi de piese cu roți. Duplo a fost vândut împreună cu piese Lego până în 1975, când Duplo Lego a devenit un brand de sine stătător, cu cinci seturi compuse exclusiv din piese Duplo. Deși compania a renunțat la nume în 1977 în favoarea numelui Lego Preschool, în 1979, au revenit la numele Dublo, oferindu-i bran-ului un nou logo. În 1983, au apărut figurinele Duplo care arată practic ca versiuni mai mari ale figurinelor Lego, dar nu pot fi demontate precum acestea. Brand-ul a mai suferit o schimbare de nume în 2002, fiind numit Explore, dar în 2004 compania a revenit din nou la numele Duplo și de aceasta dată împreună cu un nou logo.

Seturile Lego Duplo includ mașini, camioane, sau clădiri ce nu pot fi dezmembrate. Pot fi ferme, castele, orașe, case de păpuși, grădini zoologice și altele. Acestea sunt create pentru a stimula creativitatea și dexteritatea copiilor și reprezintă jucării ideale în fazele incipiente de dezvoltare a acestora.

Fenomenul Lego a reprezentat și reprezintă un subiect destul de discutat de către psihologi, mai ales că nu este vorba doar ce cei mici ca fiind pasionați de construcția cu piese Lego. Nu este nimic foarte special legat de piesele de Lego sau Lego Duplo, dar faptul că aceste piese, în comparație cu altele, sunt mult mai ușor de manevrat și combinat, fiind necesar un efort fizic mic, le fac să fie printre preferatele copiilor sau pasionaților. Este ușor să construiești cu ele, să le demontezi, să le reasamblezi, fiind o zonă în care copiii își pot manifesta spiritul creativ și pot greși în voie știind că oricând pot modifica ceea ce au făcut. Este un material ce nu reprezintă nimic în primă fază, dar care, asamblat, poate reprezenta ceva.

Atât Lego cât și Lego Duplo au fost și sunt folosite în terapii de către psihologi atunci când lucrează cu copii și mai ales atunci când lucrează cu copii cu diverse tulburări. Terapeuții ce folosesc terapia prin joacă au încercat mereu să se folosească de activitățile preferate ale copiilor cu autism pentru a îi ajuta să comunice și să comunice. Jucăriile Lego și Lego Duplo s-au dovedit a fi foarte folositoare în a ajuta copii cu autism să își dezvolte dexteritatea, viziunea în spațiu, capacitatea de a analiza, oferindu-le acestora o activitate simplă, repetabilă, pe care o pot face de unii singuri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.