Lucrările la noul corp al Spitalului de Copii „Louis Țurcanu” se finalizează...

Lucrările la noul corp al Spitalului de Copii „Louis Țurcanu” se finalizează în acest an, dar nu se știe când va fi funcțională clădirea

0
DISTRIBUIȚI

turcanu

Nicolae Robu susține că lucrările la noul corp de clădire al Spitalului de Copii „Louis Țurcanu” din Timișoara ar urma să fie finalizate în acest an. Primarul Timișoarei estimează că acest lucru ar trebui să se întâmple până la jumătatea lui 2020, doar că mai este nevoie de dotarea clădirii cu echipamente medicale performante, care sunt foarte scumpe, cu bani de la Ministerul Sănătății.

„Pe la jumătatea anului, aproximativ, se vor finaliza lucrările, oricât am insistat, firma spune că nu are capacitatea să termine mai repede, deși nu sunt multe lucruri rămase de făcut.


Vor fi echipamente foarte scumpe, de cel mai înalt nivel, la Spitalul de Copii din Timișoara, așa cum este și clădirea. Este cea mai modernă clădire, nu există în țară o clădire la fel în acest domeniu și va fi și echipată corespunzător pentru a pune în valoare excelența corpului nostru medical”, a declarat Nicolae Robu.

Deși a dat asigurări că lucrările vor fi finalizate în acest an, edilul-șef nu a putut estima când va fi și funcțională clădirea în care ar urma să fie tratați copii bolnavi din întreaga țară.

„Mi-e greu să vă spun când va deveni spitalul funcțional. El nu poate intra peste noapte în funcțiune, ci va fi dat în funcțiune gradual, pe măsură ce o anumită entitate care are o anumită autonomie în funcționarea actului medical va fi gata, va fi dată în folosință acea parte. Așa se va proceda, că altfel durează destul de mult până va fi gata toată clădirea echipată corespunzător. Durează pentru că este vorba de bani foarte mulți, nu din alte motive. Unele lucruri pot fi date în folosință mai repede, iar altele nu”, a detaliat Nicolae Robu.

Potrivit primarului Timișoarei, municipalitatea are în vedere și realizarea unei parcări pe un teren aflat lângă Spitalul de Copii „Louis Țurcanu”, care va avea aproximativ 300 de locuri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.