Agenția Națională de Administrare Fiscală ia primele măsuri pentru sprijinirea mediului de...

Agenția Națională de Administrare Fiscală ia primele măsuri pentru sprijinirea mediului de afaceri

0
DISTRIBUIȚI

Agenția Națională de Administrare Fiscală ia primele măsuri pentru sprijinirea mediului de afaceri, puternic afectate de pandemia de coronavirus.

COVID-19 își face simțită puternic prezența în rândul companiilor din România, a căror pierderi sunt masive. ANAF a luat primele măsuri pentru a sprijini mediul de afaceri, care se vor aplica în perioada în care România se află în stare de urgență.

Vă reamintim, România se află de astăzi, 16 martie, în stare de urgență. Mãsurile vor fi aplicate atât în perioada în care în România este declaratã stare de urgențã,  cât și pentru o perioadã de 30 de zile de la încetarea acestei stãri.


Totodatã, se amânã termenul de depunere a declarațiilor fiscale de la 25 martie 2020, pânã la data de 25 aprilie 2020.

Lista celor mai importante măsuri luate de ANAF pentru a sprijini mediul de afaceri.

–  suspendarea  sau, dupã caz, neînceperea executãrii silite a creanțelor bugetare;
În acest sens, nu se mai emit somații, popriri asupra disponibilitãților bãnesti și a veniturilor urmãribile și nu vor mai fi instituite sechestre asupra bunurilor. Excepție fac sumele provenite din hotãrârile judecãtorești pronunțate în materie penalã.
– rambursarea TVA, în cursul lunii martie, pentru toate deconturile soluționate și pentru care s-au emis decizii de rambursare la zi;
– implementarea unui nou mecanism de rambursare a TVA, care vizeazã soluționarea cu celeritate a deconturilor, începând cu data de 1 aprilie 2020;
– suspendarea acțiunilor de control fiscal (a inspecțiilor fiscale, a controalelor antifraudã) cu excepția verificãrilor ce pot fi efectuate de la distanțã, precum și a cazurilor de evaziune fiscalã, acolo unde sunt indicii în acest sens;
– suspendarea acțiunilor antifraudã privind Filtru II și a activitãților specifice din Punctele de Trecere a Frontierei cu Ungaria și Bulgaria.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.