Timişoara 89ers, fără meciuri oficiale în anul 2020 din cauza pandemiei. Campionatul...

Timişoara 89ers, fără meciuri oficiale în anul 2020 din cauza pandemiei. Campionatul de fotbal american a fost anulat

0
DISTRIBUIȚI

Unele federaţii de tradiţie au luat deja decizia de a „îngheţa” sezonul, aşa cum e cazul voleiului. În schimb, Liga Echipelor de Fotbal American din România a anunţat ieri anularea cu totul a competiţiei interne în 2020. Campionatul la care ia parte şi două trupe bănăţene – Timişoara 89ers şi Reşiţa Locomotives – ar urma să aibă parte de o nouă ediţie abia anul viitor.

Campionatul Naţional de Fotbal American, a cărei finală s-a desfăşurat în 2019 la Ghiroda, între 89ers şi Bucharest Rebels, cu cei din urmă câştigători, nu va avea parte de un sezon 2020 din cauza pandemiei de coronavirus.


Competiţa se desfăşoară pe ani calendaristici primăvară-vară şi trebuia să debuteze în penultimul weekend al lunii martie. Mai întâi s-a anunţat o amânare, dar de ieri lucrurile s-au clarificat.

„Ținând cont de pandemia de covid-19, de măsurile luate de organele statului, precum și de previziunile pe următoarea perioadă Adunarea Generală a Ligii Echipelor de Fotbal American a hotărât anularea campionatului național, ediția 2020. Nădăjduim că după îndepărtarea măsurilor restrictive toate echipele își vor relua activitatea în scurt timp și vor utiliza a doua parte a anului în vederea pregătirii CNFA 2021”, a fost comunicatul LEFA (Liga Echipelor de Fotbal American din România).

În vară şi în toamnă, conform aceleiaşi surse, e posibil să fie organizate unele turnee amicale de fotbal / flag-football / 8vs8. Pentru Timişoara 89ers a făcut eforturi importante în această iarnă pentru întărirea lotului, la echipă sosind şi câţiva jucători de peste ocean.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.