Alerte meteo de furtuni, emise de meteorologi. Care sunt județele vizate

Alerte meteo de furtuni, emise de meteorologi. Care sunt județele vizate

0
DISTRIBUIȚI

Administrația Națională de Meteorologie a emis mai multe avertizări de vreme instabilă care vor intra în vigoare în perioada următoare.

Astfel, astăzi, între orele 14:00 și 21:00 este cod galben de ploi, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului, în zonele montane din Caraș-Severin și Hunedoara. ANM anunță că ploile vor avea și caracter torențial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă de peste 20…25 l/mp și izolat 35…40 l/mp.

Astăzi, de la ora 21:00 până mâine dimineață la ora 9:00 este cod galben în Oltenia, Banat, Crișana și sud-vestul Transilvaniei.


Sunt anunțate perioade cu instabilitate atmosferică accentuată „ce se va manifesta prin averse și descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului”, potrivit ANM. Ploile vor avea și caracter torențial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă de peste 20…25l/mp și izolat 30…40 l/mp.

În Timiș, Arad, Caraș-Severin, Mehedinți și Gorj este cod portocaliu de astăzi, ora 23:00 până mâine la 9:00. Sunt anunțate cantități de apă însemnate. În Banat, sudul Crișanei și vestul Olteniei și al Carpaților Meridionali vor fi averse ce vor avea și caracter torențial, iar cantitățile de apă vor depăși local 30…40 l/mp și izolat 50…60 l/mp.

De asemenea, din 18 iulie, ora 9:00, până în 19 iulie, ora 22:00, este cod galben în vestul, sud-vestul și centrul țării, precum și în zona de munte, cu averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, trecător cu aspect de vijelir și, izolat, grindină. Ploile vor avea și caracter torențial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra
cantități de apă de peste 15…25 l/mp și izolat 30…40 l/mp.

Oltenia, Transilvania, Maramureș vor avea parte de cantități de apă însemnate și în intervalul 18 iulie, ora 9:00 – 19 iulie, ora 22:00, când în vigoare este un cod portocaliu. Aversele vor avea și caracter torențial.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.