Aniversare pentru basistul formației Implant pentru Refuz. La mulți ani, Ștefan Czifrak!

Aniversare pentru basistul formației Implant pentru Refuz. La mulți ani, Ștefan Czifrak!

0
DISTRIBUIȚI

Basistul formației Implant pentru Refuz, Ștefan Czifrak „Pișta“ împlinește astăzi frumoasa vârstă de 43 de ani, ocazie cu care îi urăm un sincer La Mulți Ani!

Figură cunoscută în rândul breslei muzicienilor, Pișta activează „pe scenă“ în diverse formule încă din 1995 și provine dintr-o familie pasionată de muzică.

„Pasiunea pentru muzică o aveam de când eram mic, pe atunci cântam singur în baie, crezând că nu mă aude nimeni, până n-a venit o vecină să-mi spună «ce frumos cânți». Iar mai târziu, adică prin 1987, am avut primul contact cu chitara, și tot în același an am început să frecventez cursuri de chitară clasică, până în 1989. La partea cu moștenirea nu pot să spun că duc lipsă, tata a fost acordeonist, în tinerețe, iar mama, cânta la țiteră. Prima apariție a fost în școala generală, prin 1988, când am cântat pentru profesori, la școală, o piesă de Carulli. Încă îmi aduc aminte ce emoții am avut, am cântat piesa la tempo dublu, doar că să plec cât mai repede de acolo… Prima trupă în care am cântat a fost «De acum încolo»“, a povestit artistul.

De-a lungul anilor, Pișta a cântat alături de De acum încolo, For Sale, Quo Vadis, Baraka, Crossroads, Bio, Alexandrina Hristov, Burning Table și Survolaj, iar în prezent este basistul celor de la Implant Pentru Refuz.

„În IPR am ajuns în anul 2009, când Gabi «Pupilu» Papay a decis să părăsească formația.


Cum am ajuns să cânt cu ei e o poveste scurtă – eu cântam cu BIO, împreună cu Valentin «Freaky» Popescu, Horea Crișovan, Florin «Flocea» Cvașa și Gabi Szorad. O trupă în care m-am regăsit și mi-a plăcut foarte mult, dar din păcate cu o istorie cam scurtă. La sfârșitul lui 2008, am fost coptat, de IPR, să-i ajut la câteva concerte, unde Gabi nu mai putea să vină, cei din IPR între timp făceau audiții pentru postul de bas, eu le-am spus că îi ajut cu plăcere, dar n-a fost vorba să și continui cu ei, numa că lor le-a plăcut de mine, la fel și mie, și mi-au spus dacă dacă nu vreau să rămân cu ei. Așa am ajuns să cânt cu IPR“, și-a amintit Ștefan Czifrak.

Foto: Cristian Văduva

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.