Festivalul-concurs „Gelu Stan”, desfășurat la Timișoara, și-a desemnat câștigătorii

Festivalul-concurs „Gelu Stan”, desfășurat la Timișoara, și-a desemnat câștigătorii

0
DISTRIBUIȚI

Marele premiu al festivalului-concurs național „Gelu Stan”, care s-a desfășurat în această săptămână la Timișoara, a fost câștigat de tânăra interpretă de folclor Larisa Bozbici, care a reprezentat zona Năsăudului și a fost aleasă în unanimitate de juriul concursului pentru decernarea trofeului râvnit de cei 17 concurenți selectați pentru finală.

Premiul I a fost obținut de Ingrid Boiengiu, din Gorj, premiul al II-lea a fost adjudecat de Ioana Delia Magherușan, care a reprezentat zona Someșului, iar Bianca Botișan, din Maramureșul istoric, a câștigat premiul al III-lea.

Cele trei mențiuni au ajuns la Diana Topan, din Maramureșul istoric, Damian Spinei din Basarabia și Dorin Adrian Rus, din Valea Țibleșului.


Premiul Tinereții a fost decernat de familia maestrului Gelu Stan Robertei Buzurin, din Romanați (Olt), în timp ce premiul Radio Timișoara a ajuns la Vlad Văcaru, reprezentant al Banatului.

La finalul festivalului, soliștii vocali Petrică Mâțu Stoian, Mihaela Petrovici, Antonela Ferche Buțiu, Dumitru Teleagă, Stana Stepanescu, dar și Silvia Timiș, câștigătoarea precedentei ediții, au susținut un program de recitaluri în fața unui public care a ocupat toate locurile disponibile din geădina de vară a filarmonicii „Banatul”, în semn de omagiu „pentru moștenirea folclorică tradițională lăsată nouă de Gelu Stan, după decenii întregi de muncă și cercetare muzicologică”, după cum a precizat Liliana Laichici, directorul Centrului de Cultură și Artă al județului Timiș”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.