ASU Politehnica s-a impus clar şi în al doilea amical al verii....

ASU Politehnica s-a impus clar şi în al doilea amical al verii. Octavian Benga reclamă măsurile dure impuse echipelor de către autorităţi FOTO

0
DISTRIBUIȚI

ASU Politehnica arată bine în cele doar două jocuri amicale disputate. Alb-violeţii s-au impus şi în această seară pe „Ştiinţa”, scor 3-0 cu noua divizionară C din Caraş, Progresul Ezeriş, dar au în continuare destui componenţi rămaşi în izolare. La final antrenorul Octavian Benga a subliniat „nedreptatea” făcută de către autorităţi sportivilor în general.

În efectiv redus ASU Poli a început bine jocul cu Ezerişul, dar nu a marcat la primele ocazii, ale lui Manea şi Mera. Oaspeţii, promovaţi recent în C în ineditul baraj în trei din această vară, au fost şi ei periculoşi după pauza de hidratare, Borbei reuşind să scoată cu piciorul o minge trimisă periculos din apropiere. Apoi, gazdele au deschis scorul după un penalty. Execuţia lui Axente a fost parată în minutul 40, dar atacantul a urmărit mingea respinsă şi l-a învins pe Birăescu din apropiere.

Repriza a doua a fost mai uşoară pentru timişoreni, care au punctat devreme, la zece minute de la reluare, prin Ionuţ Coadă. Apoi, în minutul 75 acelaşi Mircea Axente a recuperat un balon din picioarele adversarului, a driblat încă un fundaş şi l-a învins pe portarul advers din interiorul careului.

Politehnica se simte bine în testele în iarbă, 11-1 cu UVT şi 3-0 acum cu Ezeriş, ambele echipe de ligă inferioară ce-i drept. Sâmbătă, în aceeaşi locaţie, de la ora 11, alb-violeţii întâlnesc o divizionară D cu speranţe la C, CSU „1 Dec. 1918” Alba Iulia (locul 2 în L4 Alba). La acest meci alb-violeţii speră să aibă un efectiv complet după ce mai mulţi jucători au stat în izolare după cazurile Covid apărute în lot.

Politehnica Timişoara: Borbei (46, Murariu) – Sofran (46, D. Radu), Scutaru, Mera (67, Mocanu), S. Popovici (86, M. Mircea) – Coadă, Codrea – Munteanu (67, Lolea), Ignea (81, D. Bot), Manea (55, Trip) – Axente. Antrenor: Octavian Benga.

Progresul Ezeriș: Birăescu – Ciurea, Cheda, Zamfir (76, Rusnac), Marius Musteța (87, Chelu) – Săndescu, Drăgoi – Chelu (46, Merian) , Rusnac (46, Kawagoe), Marian Musteța – Popa (69, Simion). Antrenor: Adrian Enășescu.

“Am întâlnit astăzi un adversar bun, o să fie o echipă bună de Divizia C, cu mulţi jucători de calitate, cu ritm de joc. Se vede că au disputat meciuri oficiale. E o echipă care ne-a pus şi în dificultate în câteva momente, noi încă suntem în urmă cu pregătirea fizică, se vede că nu am avut continuitate. Au fost întreruperi în pregătirea echipei în ultimul timp. Unii jucători sunt la un nivel mai ridicat, alţii mai jos. Sperăm să revină de mâine şi ceilalţi, să ne antrenăm în grup, căci încet încet se apropie începerea campionatului şi mai avem mult de muncă. Per total sunt mulţumit de efortul jucătorilor. Poate în unele momente le-am cerut prea mult, dar îi felicit pentru că sunt şi jucători care au jucat 90 de minute, neavând alte soluţii. Chiar dacă în unele momente au fost neinspiraţi, o punem pe seama întâmplărilor nefericite din ultima perioadă. Cu siguranţă vor deveni mai buni de la zi la zi, de la săptămână la săptămână”, a declarat Octavian Benga.

„Sigur, am avut nişte ocazii bune de a marcat, dar poate oboseala şi-a spus cuvântul la finalizare acolo.


Venim după trei jocuri, două de baraj, şi un amical cu Reşiţa, cu destulă intensitate, e suficient se pare. Am avut două zile de vacanţă, ne-am bucurat de promovare, sperăm să prindem patru zile libere şi apoi continuăm pregătirea… Deocamdată ne propunem să rămânem acolo, să practicăm un joc frumos. Cred că şi azi am etalat un joc de Liga 3 şi cu siguranţă vom face faţă acolo”, a spus şi Adrian Enăşescu, „principalul” Ezerişului.

Octavian Benga: „Am impresia că facem parte din legenda lui Sisif”

Fără Contra, Vidrăsan şi B. Vasile, care aşteptau ultimele rezultate de la testările Covid, dar şi fără Jurj, Al. Pop şi juniorul Doru Andrei (n. 2003, aflat în probe), aflaţi în izolare din postura de contacţi, ASU Poli se simte frustrată de măsurile drastice în astfel de cazuri. “Încă aşteptăm rezultatele testărilor, am impresia că facem parte din legenda lui Sisif, adică în fiecare săptămână avem un bolovan pe care îl urcăm pe un deal şi iarăşi se rostogoleşte bolovanul. Nu putem să lucrăm la parametri normali. Şi legile sunt foarte ciudate sau se judecă diferit de către DSP-uri. Avem jucători care au stat 21 de zile în izolare şi ei sunt sănătoşi… Aşteptăm să ne înmulţim la antrenamente. E dificil să lucrezi cu un număr aşa de mic de jucători, e un risc de accidentări pe viitor. Cei din lumea sportului ar trebui puţin să fim mai relaxaţi, pentru că ni se impun nişte măsuri drastice şi nu ne facem munca cum trebuie. În alte locuri văd că oamenii merg la fabrică, la ştrand sunt 2.000 de oameni, în piaţă lumea e buluc… iar noi la fotbal nu ne putem antrena şi stăm cu săptămânile în izolare”, a subliniat Tavi Benga.

Aşa cum au promis, oficialii alb-violeţilor au publicat azi dimineaţă scrisoarea oficială lansată către cluburile colege din Liga 2 şi către FRF, pentru a trece în ediţia ce se anunţă de criză 2020-21, la un eşalon secund cu două serii pe criterii geografice. Noutatea propusă faţă de ieri e un posibil play-off între primele trei clasate ale seriilor, pentru a face campionatul mai atractiv. Scrisoarea deschisă poate fi consultată AICI.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.