Aproape 300 de timișeni, amendați în ultimele 24 de ore pentru că...

Aproape 300 de timișeni, amendați în ultimele 24 de ore pentru că nu purtau masca de protecție

0
DISTRIBUIȚI

În ultimele 24 de ore au fost desfăşurate acţiuni de verificare în zone aglomerate, centre comerciale și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la  respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind limitarea și prevenirea răspândirii virusului Sars-Cov-2.

La activităţile de verificare desfășurate duminică au participat 135 de forţe de ordine, fiind verificate 150 de societăți comerciale precum şi 98 de mijloace de transport, dintre care 30 de mijloace de transport în comun.


Totodată, au fost legitimate peste 1.000 de persoane.

Pentru abaterile constatate au fost aplicate 283 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 91.100 de lei. Toate cele 283 de sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală, respectiv pentru nepurtarea măștii sanitare.

Politiștii timișeni împreună cu celelate forțe de ordine, sub autoritatea Prefecturii, vor continua desfășurarea de acțiuni cu efective mărite pentru verificarea modului în care sunt respectate prevederile legale pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid 19.

„Nerespectarea măsurilor individuale de protecție constituie contravenție și sunt sancționate cu amendă, limitele amenzilor fiind cuprinse între 500 și 2.500 de lei. Reamintim faptul că organizarea de evenimente private (nunți, botezuri, mese festive) este interzisă, iar în situația în care forțele de ordine constată că aceste interdicții sunt încălcate, vor interveni cu fermitate și vor aplica sancțiuni contravenționale. Scopul forțelor de ordine nu este aplicarea de sancţiuni, ci acela de a determina toți cetățenii să conștientizeze necesitatea respectării tuturor normelor sanitare pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu Covid 19. Forțele de ordine vor fi permanent la datorie și nu vor tolera nicio abatere de la normele legale. Recomandăm tuturor cetăţenilor să păstreze distanțarea fizică, să poarte masca de protecție în toate spațiile unde este obligatoriu, prevăzute de legislația în vigoare, precum şi în mijloacele de transport și să nu se expună la riscuri”, au transmis reprezentanții IPJ Timiș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.