CCIAT anunță o nouă ediție a concursului de idei „Climathon Timișoara”

CCIAT anunță o nouă ediție a concursului de idei „Climathon Timișoara”

0
DISTRIBUIȚI

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timișoara, partener oficial în România al programului EIT Climate KIC, organizează anual la Timișoara un maraton de 24 de ore ce se desfășoară concomitent în mai multe orașe ale lumii. Între 20 și 21 noiembrie va avea loc „Climathon Timișoara 2020”, un concurs de idei inovatoare centrat pe apă și pe relația cu această resursă esențială, având drept parteneri Aquatim și Asociația One Source. Sub titlul „Be Water Smart!”, concursul lansează arhitecților, inginerilor, peisagiștilor, profesionștilor, studenților din orice domenii și elevilor provocarea de a găsi soluții sustenabile de integrare a apei de ploaie în ciclul urban și în stilul de viață, in gospodărie, pe stradă și în oraș, inclusiv de valorificare a apei uzate.

Concurenții vor lucra în echipe iar propunerile vor fi evaluate de către un juriu multidisciplinar, din punct de vedere al fezabilității, potențialului inovator și sustenabil, originalității, impactului social și urban, și se vor acorda premii în valoare totală de 2.000 de lei.


Evenimentul cuprinde și o sesiune de prezentări de proiecte, bune practici și ateliere. Prin participarea la actuala ediție a concursului național de idei și propuneri Climathon, care vizează adaptarea la schimbările climatice, compania de apă Aquatim continuă demersurile de rezolvare a unor probleme ale orașului precum străzile inundate din canalizare în urma unor ploi intense, prin antrenarea comunității preocupate de mediu, resurse și viitorul planetei. Pentru a preîntâmpina pericolul inundațiilor, Aquatim a instalat deja rezervoare subterane și stații de pompare automată în punctele vulnerabile ale orașului, dar problema redirecționării apei de ploaie, așa încât aceasta să nu mai ajungă în canalizare și la stația de epurare ci să fi valorificată ca o resursă utilă de apă pentru comunitate, continuă să fie de actualitate.

Participarea este gratuită iar înscrierile se fac accesând acest link.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.