„Din suflet de român”, spectacol special de Mica Unire, cu Ansamblul „Banatul”

„Din suflet de român”, spectacol special de Mica Unire, cu Ansamblul „Banatul”

0
DISTRIBUIȚI

Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș sărbătorește cei 162 de ani care au trecut de la Unirea Moldovei cu Țara Românească printr-o gală folclorică, „Din suflet de român”, care va avea loc duminică, 24 ianuarie, de la ora 18,00.

Iasmina Iova, Ciprian Pop, Doriana Talpeș și Dana Gruescu vor interpreta doine și cântece de joc, Ciprian Roman va aduce în spectacol melodii patriotice iar dansatorii vor prezenta momente coregrafice din Moldova, Oltenia și de pe Valea Almăjului.


Tradiținal, spectacolul se va încheia cu Hora Unirii. Din cauza restricțiilor impuse de pandemie, ansamblul profesionist „Banatul”, coordonat de dirijorul Sebastian Roșca și de coregrafii Brândușa și Nicolae Stănescu va fi reprezentat de un număr redus de instrumentiști și dansatori. Programul va fi prezentat de Tania Țunaș.

Acest prim eveniment organizat de CCAJT în acest an va fi transmis în direct pe paginile de Facebook ale ansamblului profesionist „Banatul” și asociației ProDatina, iar spectatorii virtuali sunt invitați ca și de această dată să transmită în direct gîndurile și mesajele lor nu doar pentru artiști ci și pentru România din trecut, dar mai ales pentru cea din viitor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.