Nu se mai prelungește carantinarea pentru Timișoara și localitățile limitrofe

Nu se mai prelungește carantinarea pentru Timișoara și localitățile limitrofe

3
DISTRIBUIȚI

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Timiș s-a întrunit, în această seară, pentru a discuta prelungirea carantinei pentru Timișoara și cele patru comune periurbane.

În urma propunerilor DSP Timiș și a avizelor primite de la Institutul Național de Sănătate Publică a fi trebuit prelungită carantinarea pentru încă o săptămână în Timișoara și comunele Dumbrăvița și Giroc.


S-a hotărât de DSP Timiș ca să nu fie prelungită carantina în Moșnița Nouă unde este cea mai mare rată de infectare dintre localitățile carantinate și una dintre cele mai mari din Timiș, astăzi fiind de 11,22 infectări la mia de locuitori, și în Ghiroda unde rata de infectare a fost 7,71. Asta în timp ce la Timișoara a fost de 8,19, la Dumbrăvița – 7,42, iar la Giroc – 10,42. Ambele comune unde DSP Timiș a considerat că nu se mai impune prelungirea carantinei au, întâmplător, primari PNL.

Președintele Consiliului Județean Timiș, Alin Nica, și-a menținut poziția în timpul ședinței, susținând că nu ar trebui prelungită carantina, în timp ce primarul Timișoarei, Dominic Fritz, a susținut că nu înțelege de ce INSP nu a avizat prelungirea carantinei și pentru Ghiroda și Moșnița Nouă.

În urma votului, prelungirea carantinei a fost respinsă,  nefiind întrunită majoritatea necesara de 2/3 din membri prezenți pentru adoptarea hotărârii de prelungire a măsurii. Au fost 20 voturi pentru, 9 împotrivă și 9 abțineri.

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.