Primarul Timișoarei: „Ideea că eu aș opri proiecte este total falsă. O...

Primarul Timișoarei: „Ideea că eu aș opri proiecte este total falsă. O singură licitație am oprit de când sunt în funcție”

4
DISTRIBUIȚI

Acuzat de fostul primar și de foștii colaboratori ai acestuia că nu face decât să închidă proiecte pornite de fosta administrație, Dominic Fritz a replicat că nu este vorba decât de un „fake news”.

„Închiderea grădinii zoologice a fost o măsură absolut necesară, și nu este un proiect închis, ci un pas spre un proiect nou. Pentru pasajul Solventul nu este blocat, așteptăm proiectul tehnic, vom începe în curând, cum să închid. O singură licitație am oprit, pentru o parcare lângă Multiplexity, pentru că este o parcare privată mare lângă, care stă goală, și am spus că momentan nu avem bani pentru acest proiect, știind că sunt alte șantiere deja deschise unde primăria este în urmă cu facturile, iar firmele pot opri lucrările dacă nu ne achităm datoriile.


Asta e singura licitație pe care am oprit-o, însă am mai reziliat anumite contracte cu firme de proiectare. De exemplu, în cazul Pieței Victoriei, o firmă a semnat în 2018 un contract de proiectare, dar până în ziua de azi nu a livrat absolut nimic. Nu vorbim despre un șantier, nu vorbim despre o construcție pe care aș fi oprită. Dacă după trei ani nu au venit cu nimic, am spus că îmi cer scuze, dar nu am încredere că voi o să mai veniți acum sau la anul cu un proiect tehnic, reziliez contractul. Asta am făcut încă în două – trei cazuri unde bineînțeles că predecesorul meu nu a vrut să ia acest pas, pentru că ar fi fost cumva o înfrângere”, a spus primarul în emisiunea PRESSALERT LIVE.

„Ideea că eu aș opri proiecte este total falsă. Dimpotrivă, am fost de mai multe ori la București și am cerut bani ca să pot continua proiecte. De exemplu, lucrările de pe Prezan – Lidia, care costă peste 40 de milioane de lei, nu au niciun fel de finanțare, bugetul local nu are 40 de milioane în sertar. M-am dus la București și am obținut 18 milioane din bugetul național pentru acest proiect”, a completat Dominic Fritz.

4 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.