Ripensia şi-a întrerupt seria pozitivă cu un eşec acasă. Viitorul Pandurii a...

Ripensia şi-a întrerupt seria pozitivă cu un eşec acasă. Viitorul Pandurii a învins deşi a fost afectată puternic de Covid

0
DISTRIBUIȚI

Zi grea pentru trupele de pe Bega în duelurile cu reprezentantele Gorjului. Dacă ASU Poli nu a trecut de Pandurii, în deplasare, Ripensia Timişoara a fost învinsă pe teren propriu de mai bine cotata Viitorul Pandurii. A fost 2-0 pentru oaspeţi pe „Electrica”, deşi aceştia s-au prezentat la meci fără patru jucători şi fără antrenorul Flavius Stoican, depistaţi cu COVID-19 chiar înaintea partidei.

După trei remize în 2021, „Ripi” nu s-a putut bucura încă de un succes. Conform liga2.ro gorjenii nu au putut miza pe Oros, Băican, Copaci şi portarul Bodea, depistaţi pozitiv în urma unor teste rapide iar antrenorul Stoican a rămas şi el la hotel deşi efectuase deplasarea. Pe terenul greu de la Gara Mică oaspeţii au deschis scorul după un penalty acordat destul de uşor în minutul 28 la un duel între Lalic şi Paraschiv. Alin Ţegle a transformat de la punctul cu var şi deja oltenii făceau un pas pentru acontarea tuturor punctelor. Vârful Sokovic a fost periculos la jocul aerian, dar ripensiştii au intrat în dezavantaj minim la pauză.

La reluare Prejmerean a mărit ecartul la două goluri după un şut frumos din marginea careului. „Ripi” a atacat apoi mai hotărâtă, dar fără efect pe tabelă. Minutul 87 a adus şi o bară în contul bănăţenilor, fază lacare şutul lui Piftor a fost deviat de un adversar.

Eşecul readuce în vederea situaţia încă delicată a roş-galbenilor în clasament. Locul 16, cu 18 puncte din 17 meciuri contabilizate. De partea cealaltă, Viitorul Pandurii a ajuns pe 3, cu 31 de puncte din 17 meciuri, fiind la egalitate cu FCU Craiova (locul 2, tot 17 jocuri) şi Farul (locul 4, 18 meciuri).


ASU Poli e un lider fragil, cu 32 de puncte din 18 jocuri.

Ripensia: Șt. Dobre – Andr. Macrițchii, Rogac, Lalic (46, Ţieranu), Gladun (69, Fridrich) – Val. Macrițchii, T. Călin (85, Stoi) – Piftor, Al. Neagu (cpt.; 59, Popovici), Tudorache (59, Vasluian) – Sokovic
Rezerve: V Fridrich, Stoi, Pădurariu, Vasluian, Mih. Ene,Golda. Antrenor: Cosmin Petruescu

Viitorul Pandurii: D. Rusu – Misarăș, Buleică, Lixandru, Sin – Prejmerean (cpt.), Țegle (71, Chiorean) – An. Dragu (62, Mitrică), Cioiu (90, D. Buia), Vulpe (90, Şerbănescu) – D. Paraschiv. Antrenor secund: Cosmin Frim.

„Din păcate am făcut din nou nişte greşeli personale foarte mari, ştiam că întâlnim o echipă foarte bună din punct de vedere al posesiei, s-a văzut acest lucru şi în partida de astăzi. Am încercat să contracarăm acest joc al lor, dar din păcate nu am reuşit. În prima repriză am avut şi noi trei situaţii foarte bune de a marca. Prin Neacşu, Neagu, Sokovic şi Tudor Călin. Iar pe un atac, o imprudenţă în careul nostru, nu un atac decisiv, în condiţiile în care adversarul era cu spatele la poartă, s-a dictat acel 11 metri, corect din punctul meu de vedere, şi le-am dat oaspeţilor posibilitatea să deschidă scorul. La pauză am riscat, am schimbat modulul tactic, am încercat să jucăm mai ofensiv. Am pierdut un om din centrul terenului şi acest lucru s-a văzut… Dar şi în repriza a doua am avut situaţii bune de a marca, am jucat pe contre, dar era un rezultat care nu ne avantaja… Nu am avut şansă nici în partida de azi. Dar trebuie să recunoaştem că am întâlnit o echipă foarte bună, care-şi merită locul în clasament. Mergem mai departe, trebuie să învăţăm şi din jocul acesta ceva… Nu am fost inspiraţi în luarea deciziilor când nu am avut poseseia, pentru că am alergat foarte mult pentru a recupera mingea”, a spus la final tehnicianul Cosmin Petruescu.

De partea cealaltă, directorul sportiv al gorjenilor, Radu Marghidan a vorbit despre situaţia celor de la Viitorul Pandurii: „A fost un joc pe care noi trebuia să-l câştigăm. Foarte important pentru accederea în play-off… Flavius din păcate a fost şi el lovit de acest virus, situaţia sa este ok. E acasă de vinerea… Băieţii îi dedică victoria atât lui, cât şi lui Copaci, al cărui tată trece prin momente dificile”. Chestionat pe tema faptului că deşi se confruntă cu o criză Covid jucători de rezervă ai oaspeţilor au fost văzuţi fără mască în tribună, acesta a conchis: „Nu ştiu, poate era într-un moment în care se pregătea schimbare… Se respectă protocolul medical, nu avem probleme din punctul acesta de vedere”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.