Fostul primar Nicolae Robu, mărturisiri despre relația cu Ioan Nasleu și momentul...

Fostul primar Nicolae Robu, mărturisiri despre relația cu Ioan Nasleu și momentul în care „cu mine a terminat-o definitiv”

5
DISTRIBUIȚI

Fostul primar al Timișoarei, Nicolae Robu, a vorbit aseară, în emisiunea „Drumul bun” de la Tele Europa Nova, despre relația cu fostul său consilier personal și șef la Piețe SA Ioan Nasleu.

„Am vorbit prea mult la momentul acela despre Ionuț Nalseu, și în alte emisiuni și pe Facebook, și n-aș vrea să insist, dar să nu vă refuz, o frază pot să spun. Nu mă refer la el, dau socoteală eu însumi de greșelile mele. Categoric am făcut greșeli, cum fiecare om face. Am făcut greșeli și în modul în care am judecat anumite situații, și în raport cu unii oameni. Nu mi-am închipuit că ei sunt așa cum s-a dovedit a fi. În ceea ce îl privește pe Ionuț Nasleu îmi pare foarte rău că eu nu am vrut să-l pun atunci când am discutat cu colegul dumneavoastră, Dragoș Boța, nu am vrut să-l persiflez pe Ionuț Nasleu, nu am vrut să-l duc în derizoriu. Am relatat, cu toată naturalețea mea că de fapt noi n-am avut o relație de prietenie, nu ne-am petrecut timpul liber, concediile, împreună. Eu sunt familist, el este celibatar, eu am o vârstă, el are altă vârstă, alte gusturi și așa mai departe. Ne-am simțit foarte bine în acel sejur pe care l-am petrecut împreună. Nu am spus că mi-am dus cu mine un călător de troller. N-a fost așa expresia, că este înregistrarea. Am spus că el s-a oferit, cu solicitudine, era un apropiat și s-a oferit să facă și asta”, a ținut să lămurească Nicolae Robu.

Acesta a spus că Nasleu are numeroase calități, dar că și le „anulează” prin greșelile făcute. „Dar să-l lăsăm în pace. A greșit față de mine fundamental și pe parcurs, când eu i-am dat cartonaș galben, știți bine că făceam publice acete sancțiuni simbolice.


El are foarte multe calități dar, așa cum i-am spus, e precum vaca bună din folclor care umple șiștarul de lapte și apoi dă cu piciorul și îl varsă. Eu nu am ținut lângă mine oameni fără valoare. El are foarte multe calități, dar degeaba, că le-a anulat pe toate prin faptul că a făcut foarte multe greșeli. Și cea mai mare greșeală a lui a fost, și cu asta cu mine a terminat-o definitiv, nu s-a putut desprinde de anumite prietenii într-o anumită etapă. A tot promis, a jurat că nu mai are nicio legătură, până la urmă tot «prietenul lui», Dragoș Boța, a ilustrat că de fapt el mai avea legături. Eu am crezut în el, e un om educat”, a mărturisit fostul edil-șef.

Robu a vorbit și despre revelațiile pe care le-a avut după ce a pierdut alegerile de la sfârșitul lunii septembrie 2020. „Eu nu sunt omul care să aștepte sau să agreeze lingușiri, așa cum mi s-a creat imaginea. Vă asigur că am reușit să nu mă pierd cu firea și să nu fiu influențat din cei din jur, sunt un tip tare. Dar este adevărat, am și spus că unii m-au șocat după alegeri, văzând ce atitudine au în relația cu mine în comparație cu ce-au avut până în 27 septembrie. Nu-mi venea să cred, și atunci am folosit un cuvânt dur: au fost și lichele în jurul meu. O oarecare pedanterie este firească, ține de normalitate. Unii, folosind metafora cu scama, mergeau până la extrem cu grija față de mine și îmi jurau, chiar îmi spuneau cuvinte mari că așa și pe dincolo și de a doua zi n-am mai știut de existența lor. Rămâna cele persoane pe lista celor care mi-au produs cele mai mari dezamăgiri, și lista rămâne deschisă. Pentru că mi se mai dezvăluie așa, de la o zi la alta – nu zilnic – dar de la o zi la alta mai aflu diverse lucruri care mă șochează. Am mai spus-o, eu nu îmi pot imagina ticăloșia, iar asta e o vulnerabilitatea a mea. Neputând să mi-o imaginez, nici nu o identific, și atunci nu pot nici s-o contracarez. Acesta este un punct slab la care am început să lucrez de îndată ce mi s-au mai deschis ochii. Cred în oameni, și deși am pățit-o cu destui, nu m-am lecuit. Am spus în permanență că nu garantez pentru nimeni, iar altora le-am spus să nu garanteze pentru mine, mi se pare un principiu sănătos. Eu nu garantez decât pentru mine. Fiecare trebuie să dea socoteală pentru faptele lui. Eu n-am de unde să știu ce se ascunde într-un om. Fiecare e cu bune și rele, și niciodată nu știi, de fapt, sub un chip care pare uneori nevinovat, câtă ticăloșie se poate ascunde”, a mai spus Nicolae Robu în cadrul emisiunii de la Tele Europa Nova.

5 COMENTARII

  1. Asa cum e el, Naslau, stimate domnule primar, a fost singurul care nu v-a călcat pe cap si nu v-a intors spatele dupa alegeri. In rest, toata gasca de pupatori de dos care lingeau clantele la biroul dvs s-au reorientat..acum prefera dosurile useriste. Sunt mai roze, mai pufoase si mai noi. Si-au scos siglele de votanti penelisti de la pozele de facebook la 15 minute după inchiderea urnelor de vot, inainte de a se anunta oficial ca ati pierdut cu gratie. Ati fost arogant, insensibil, megaloman, narcisist, o stima de sine mult prea ridicata pentru calitatile dvs de om si manager, mult prea sigur ca lumea va va vota. Ori cu dvs, ori cu Fritz..orasul tot se duce de rapa. Ati lasat in urma un oras mizerabil, nespalat, cu spatii verzi pline de balarii, gradina zoologica cu animale chinuite (angajati incompetenti, neiubitori de animale) desfiintata…faptul ca ati renovat cateva pasaje, ati facut cateva giratii si ati facut centrul pietonal, ca ati distrus Piata Libertatii si ati asfaltat cateva strazi, nu e de lauda. Si au fost facute din banii nostri. Nu aveti niciun merit. Ati lasat un oras care pute de mizerie, plin de praf si lucruri prost facute.

  2. Și cu Boboi de la ISCTR ce ai avut Robulake? Ești și tu pe firma pe care ii facturează pe transportatorii din vest, ca le da buldozere și excavatoare când de fapt luați taxa de protecție?!?! Asa de fraieri sunteti? Made PNL Timiș!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.