„Din lada cu zestre”, expoziție inedită la Muzeul Satului Bănățean

„Din lada cu zestre”, expoziție inedită la Muzeul Satului Bănățean

0
DISTRIBUIȚI

Expoziția „Din lada cu zestre” – a șaptea din cadrul proiectului Colecții și colecționari din România, va fi deschisă luni, 10 mai, ora 12,00, la Muzeul Satului Bănățean.

Vernisajul expoziției, care prezintă ansambluri vestimentare tradiționale din diferite zone etnografice ale Banatului de câmpie și cămăși deosebite din mai multe regiuni ale țării, din colecția Soniei Isacov, va avea loc în holul bibliotecii.


Potrivit muzeografului Marius Matei, organizator al evenimentului și la rândul lui colecționar, „această colecție a luat naștere dintr-o iubire față de frumos și dintr-o dorință de a păstra amintirile îmbrăcate în straie populare. Indiferent de motivație, cu infinită pasiune și răbdare, tânăra colecționară se luptă să pună în valoare acea parte a trecutului, atât personal, cât și a comunității din care face parte, prin piesele adunate, uneori atipice, alteori extrem de valoroase prin unicitatea lor artistică”.

Expoziția va fi deschisă până în 11 iunie, între orele 10,00 și 17,00, de luni până sâmbătă, iar duminica de la 12,00 la 18,00.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.