Spectacol inedit în Piața Unirii, cu studenți ai Facultății de Muzică și...

Spectacol inedit în Piața Unirii, cu studenți ai Facultății de Muzică și Teatru din cadrul UVT

0
DISTRIBUIȚI

Universitatea de Vest Timișoara propune timișorenilor o serie de evenimente culturale premergătoare anului 2023, în programul „UVT2023 pentru TM2023” care se derulează sub genericul „La UVT, Cultura este Capitală”.

Cadrele univesitare și studenții Universității de Vest Timișoara s-au implicat în realizarea unui spectacol inedit, intitulat „Awakening”, în care teatrul muzical este transpus atât în formă scenică clasică, cât și în manieră cinematografică – aceasta din urmă fiind o premieră absolută pentru UVT și pentru Facultatea de Muzică și Teatru, care precede viitoarele spectacole de musical realizate de studenții și profesorii facultății timișorene.

Spectacol al deșteptării și revenirii la viață după izolarea, singurătatea și refugiul în lumea virtuală, în lungile luni de pandemie, „Awakening” are, în interpretarea studenților de la clasele de actorie română și germană, valențe purificatoare prin artă, îndemnând stăruitor la ridicarea din „vidul online” în lumea ființelor vii, și invită totodată la o meditație profundă și dureroasă asupra identificării ființei umane cu sursele virtuale, care poate declanșa fenomenul pierderii și înstrăinării umanității de propria sa esență.


Spectacolul ne amintește că nu există viață, comunicare și iubire între pereții lumii virtuale.

Gândit ca un spectacol muzical, acesta oferă o fericită și inedită îmbinare între muzică, dans și teatru, între performanța vocală, poezia mișcării și arta actorului de teatru. Distribuția estre alcătuită integral din studenți ai facultății de Muzică și Teatru – secțiile română și germană, iar regia artistică este semnată de Simona Vintilă, secondată în pregătirea spectacolului și de alte cadre didactice ale facultății.

Premiera spectacolului va avea loc în 17 iunie, ora 19,00, pe scena programului „WePerform – Seri de Muzică și Teatru” oferit de FMT – UVT în Piața Unirii, iar din 18 iunie, varianta cinematografică a spectacolului va putea fi urmărită pe Universitatea de Vest din Timisoara – YouTube.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.