SCM Timişoara se desparte de un rugbist important UPDATE Precizările clubului despre...

SCM Timişoara se desparte de un rugbist important UPDATE Precizările clubului despre rezilierea contractului

0
DISTRIBUIȚI
arhivă – Cătălin Fercu la echipa naţională

SCM Timişoara, locul 4 la finele SuperLigii 2021, bifează o plecare sonoră din lot înainte de finala Cupei. Fundaşul Cătălin Fercu nu va mai continua alături de „lei”.

Plecarea a fost dezvăluită pe o reţea socială prin contul soţiei sportivului. „<Multumesc> clubului pentru <cadoul> primit…lasam la latitudinea oamenilor competenti sa facă dreptate!Aceasta este rasplata primită de la club pentru anii de performață și sacrificiile făcute pentru acest sport………..Fercu Catalin”, se arată în postarea distribuită rapid pe mai multe pagini dedicate rugby-ului. Din aceasta e evident că despărţirea nu a fost una „de comun acord”.

SCM Timişoara s-a mai despărţit în vară de jucători notabili, precum Marius Simionescu şi Ionel Melinte.

Fercu (35 de ani) a făcut parte din echipa „de aur” a clubului bănăţean, multiplu campion naţional, participant în Challenge Cup în perioada „Saracens” a formaţiei de pe Bega.


De altfel, fundaşul originar din Braşov a atras atenţia britanicilor şi a fost inclusiv legitimat la „originala” Saracens din Londra (2014-15), grupare pentru care a avut şase apariţii. Cătălin Fercu a fost de asemenea şi jucător de bază la naţională, unde s-a accidentat la începutul anului. A avut de-a lungul lui 2021 probleme medicale şi a lipsit în ultima perioadă din lotul timişorenilor, acesta fiind se pare un motiv pentru care clubul a ales calea despărţirii.

Deocamdată plecarea nu a fost anunţată pe canalele oficiale ale clubului.

UPDATE Poziţia celor de la SCM e că Fercu, accidentat de mult timp, a anunţat din vară că se va retrage.

După ratarea obiectivului în campionat, SCM Timişoara îşi poate salva sezonul pe 27 noiembrie, când e programată finala Cupei României cu CSM Ştiinţa Baia Mare.

UPDATE 2 Clubul a explicat mai pe larg ruperea colaborării cu jucătorul printr-un articol postat seara pe site-ul SCM.

„Colaborarea dintre Cătălin Fercu și SCM Timișoara s-a încheiat la mijlocul acestei luni, ca urmare a faptului că jucătorul nu a mai primit viza medicală și, pe cale de consecință, nu mai poate evolua în competițiile organizate de Federația Română de Rugby. Clubul nostru a inițiat negocieri cu Cătălin Fercu – el având contract până la 22 mai 2022 – oferindu-i posibilitatea de a alege între două poziții în staff-ul tehnic al echipei de rugby. Fercu a refuzat ambele oferte, astfel că – el neputând să mai evolueze ca jucător, în lipsa vizei medicale – relațiile contractuale dintre cele două părți au încetat, la inițiativa clubului”, se arată în comunicat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.