Cod portocaliu și cod galben de viscol și ninsori. Ce zone sunt...

Cod portocaliu și cod galben de viscol și ninsori. Ce zone sunt vizate

0
DISTRIBUIȚI

Administrația Națională de Meteorologie a emis două avertizări meteo valabile din această seară până mâine.

Astfel, pentru zonele de munte din județele Bihor, Bistrița-Năsăud, Caraș-Severin, Cluj, Maramureș, Mureș, Satu Mare, Suceava și Sălaj este valabil un cod portocaliu care anunță „ninsori abundente şi viscol la altitudini de peste 1.500 m în nordul Carpaţilor Orientali, local în Carpaţii Occidentali şi în vestul Carpaţilor Meridionali.


În nordul Carpaţilor Orientali, local în Carpaţii Occidentali şi în vestul Carpaţilor Meridionali va ninge abundent, se va depune strat consistent de zãpadã, iar la altitudini de peste 1.500 m, rafalele vor depãşi 75…85 km/h şi va fi viscol”. Alerta este valabilă din această seară, de laora 23:00, până mâine la ora 11:00, însă ar putea fi prelungită.

De asemenea, toată jumătatea de vest a țării intră din această seară de la ora 20:00 sub cod galben de intensificãri ale vântului şi ninsori.

„În intervalul menţionat, în zona montanã şi submontanã va ninge, se va depune strat de zăpadă, iar vântul va avea intensificări cu viteze cuprinse în general între 55 şi 65 km/h. La altitudini de peste 1.700 m, rafalele vor depãşi 85…95 km/h, viscolind ninsoarea. Până în dimineaţa zilei de 1 decembrie, astfel de fenomene se vor semnala şi în regiunile nord-vestice”, a transmis ANM. Această alertă este valabilă până mâine la ora 16:00.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.