Colterm a pierdut procesul în care a cerut anularea amenzii record de...

Colterm a pierdut procesul în care a cerut anularea amenzii record de aproape 107 milioane lei

1
DISTRIBUIȚI

Curtea de Apel Timișoara a respins acțiunea depusă de Colterm SA prin care contesta amenda primită de la Administrația Fondului pentru Mediu de  106.893.467 lei pentru că nu a cumpărat până la 30 aprilie 2021 toate certificatele pentru gazele de seră pentru anul trecut. Vă reamintim că amenda a fost primită după ce administrația condusă de Dominic Fritz nu a convocat AGA de la Colterm pentru a discuta problema achiziționării certificatelor pentru gazele de seră chiar dacă problema era cunoscută încă de la începutul anului și se știa că amenda va veni dacă nu vor fi respectate normele UE. Ulterior, primarul Dominic Fritz și viceprimarul Ruben Lațcău au susținut că nu au convocat AGA pentru că oricum nu erau bani să cumpere certificatele pentru gazele de seră, dar nu au explicat de ce nu a fost convocată adunarea generală a acționarilor decât la câteva săptămâni după primirea amenzii.

PRESSALERT.ro a dezvăluit că Primăria Timișoara a forțat ca la acest proces pe lângă juriștii Colterm să fie și un avocat de la Schönherr și Asociații SCA, care avea contract exclusiv cu municipalitatea pentru a oferi consultanță legată de problemele companiei de termoficare, deși s-a încălcat legea, deoarece a fost plătit pentru servicii în afara obiectului contractului.


De asemenea, firma de avocatură a decontat la Primăria Timișoara sume pentru documentări legate de amenda primită de Colterm, verificându-se până și constituționalitatea amenzii primite.

Curtea de Apel Timișoara a respins ”anularea Deciziei nr. 35, emisă de Administraţia Fondului pentru Mediu în soluţionarea plângerii prealabile (contestaţiei fiscale), comunicată societăţii reclamante la data de 09.08.2021; – admiterea plângerii prealabile (contestaţiei fiscale) formulată de reclamantă împotriva Deciziei de impunere nr. 3/14.05.2021; – anularea în totalitate a Deciziei de impunere nr. 3/14.05.2021, în ceea ce priveşte stabilirea în sarcina reclamantei a obligaţiei fiscale în cuantum de 106.863.467 lei, în temeiul art. 9 alin (1), lit. ş) din O.U.G. nr. 196/2005 (exonerarea de plata acestor sume); – obligarea pârâtelor la plata cheltuielilor de judecată”. Decizia nu este definitivă putând fi atacată cu recurs în termen de 15 zile de la pronunțarea CAT.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.