Laurențiu Danciu, încă o dată cel mai bun sportiv din Timiș. Locul...

Laurențiu Danciu, încă o dată cel mai bun sportiv din Timiș. Locul 1 neolimpic, acontat pe tatami

0
DISTRIBUIȚI

Gala Sportului Timişean şi-a pierdut din grandoare, după problemele financiare din trecut şi a pandemiei mai recent. Dacă pentru sezonul precedent au fost anunţate doar rezultatele demne de consemnat, acum, în 2021, a avut loc totuşi un eveniment restrâns prin care au fost premiaţi cei mai buni performeri. Canotorul Laurenţiu Danciu a fost iarăşi primul în ierarhia olimpică. O surpriză frumoasă în top-ul neolimpic, realizat din nou după ce a lipsit la precedenta ediţie organizată, a fost clasarea pe 1 a karatistului Denis Iovescu.

Premiul pentru cel mai bun antrenor la secţiunea olimpică i-a revenit „descoperitorului” lui Danciu, Zlatomir Balojin, tot de la CSM Timişoara. Laurenţiu a fost primul şi în ediţia precedentă, pentru anul 2019.

La neolimpici prima poziţie a fost ocupată de tânărul Denis Iovescu, de la Sport Record Timişoara, care a fost campion mondial şi medaliat cu argint la Mondialul de karate WUKF organizat la Cluj. Acolo unde şi antrenorul său Laszlo Bede, nominalizat nr. 1 la antrenori în sporturile neolimpice, a obţinut argint la categoria kata (41-45 ani).

„Nominalizarea sportivului Denis Iovescu și cea a lui Sensei László Bede pe primul loc din Topul neolimpic 2021, de către Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Timiș, s-a revelat ca un minunat dar de Crăciun.


Însă ea este încununarea a paisprezece ani de intensă și dedicată viață sportivă din partea lui Denis și a douăzeci de ani de mentorat ai lui sensei.
Ajuns la maturitatea carierei, antrenorul privește cu recunoștință retrospective legate de timiditatea copiilor ce i-au fost încredințați spre modelare caracterială, volitivă, pe lângă asumarea tehnicilor de strunire a corpului, după o inteligentă coordonare a mișcărilor.
Trofeul sportiv al lui Denis Iovescu este izbânda Clubului Sport Record Timișoara, din care provine”, se arată în comunicatul clubului.

Pe podiumul categoriei olimpice s-au mai clasat Andreea Iorgovan, tot de la CSM Timişoara canotaj şi Georgeana Copăceanu, de la CSM, dar la lupte. Ierarhia completă pentru sportivii din Timiş în anul 2021 poate fi consultată AICI.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.