Consilierul local Radu Țoancă: Peste 10.000 de debranșări ilegale de la Colterm

Consilierul local Radu Țoancă: Peste 10.000 de debranșări ilegale de la Colterm

0
DISTRIBUIȚI

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, consilierul social-democrat Radu Țoancă spune că, în afară de a se lamenta și a cerși bani de la București, administrația Fritz a rămas încremenită în propria incompetență.

Consilierul municipal susține că, din cauză că îndură temperaturi scăzute în locuințe, mii de timișoreni s-au debranșat ilegal de la societatea de termoficare a orașului. Potrivit legii, debranșările nu se pot face în timpul sezonului de încălzire.

„Din cele 4.200 de branșamente ale Colterm din Timișoara însumând 52.000 de abonați individuali au fost verificate în ultima perioadă 1.400. Rezultatul acestei inventarieri parțiale, care se va finaliza în perioada următoare la toate branșamentele din oraș, a fost unul șocant: peste 400 de debranșări ilegale de blocuri întregi, apartamente sau case individuale.


Din calculele specialiștilor au «ieșit» din sistemul centralizat de termoficare fără să anunțe 10 – 12.000 de familii, care și-au montat centrală proprie pe gaz. Ritmul debranșărilor ilegale s-a intensificat în acest sezon rece pentru că oamenii îngheață în propriile apartamente, copiii se îmbolnăvesc în școli, iar bolnavii în spitale, plătind prețul «viziunii» primarului Fritz de a lăsa Colterm fără cărbune peste iarnă și apoi de a plafona temperatura din rețelele companiei pentru a face economii la gaz”, a transmis, luni, consilierul local de la PSD.

Radu Țoancă mai precizează că „ceea ce este însă cu adevărat periculos pentru timișorenii abonați la Colterm este totala incapacitate și neputință managerială a administrației care, în afară de gargară politicianistă ieftină, conform căreia alții sunt vinovați pentru dezastrul produs de ei (Guvernul, vechile partide politice, fosta administrație etc.), nu a livrat nimic concret care să salveze sistemul centralizat de energie din oraș”.

„Nu au pus bazele unei noi companii locale care să preia, treptat, rețelele de distribuție, abonații, eventualele fonduri europene sau guvernamentale care se vor aloca în acest domeniu. Spre exemplu, dacă mâine un municipiu de talia Timișoarei ar putea primi investiții europene sau guvernamentale pentru modernizarea sistemului energetic de 100 de milioane de euro, acești bani nu ar ajunge aici, pentru că nu există o companie locală fiabilă, o strategie coerentă în privința sistemului centralizat de energie termică, studii serioase și finanțabile de fezabilitate – nu din acelea produse de firmele useriste de apartament, cu zero angajați pentru sifonarea banului public”, mai spune mesajul lui Țoancă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.