O singură firmă este interesată să reabiliteze curtea viitorului centru MultipleXity

O singură firmă este interesată să reabiliteze curtea viitorului centru MultipleXity

2
DISTRIBUIȚI

Reabilitarea Muzeului „Corneliu Mikloși”, în cadrul proiectului „Centrul pentru Artă, Tehnologie și Experiment, MultipleXity – Faza I”, începe cu spațiul exterior.

În cadrul licitației organizate de Primăria Timișoara pentru desemnarea executantului lucrărilor de reabilitare a zonei exterioare a fost depusă o ofertă.

Faza I a proiectului prevede reabilitarea ansamblului exterior Muzeului „Corneliu Mikloși” pentru a-i păstra caracterul tehnic, inclusiv toate elementele aferente șinelor de tramvai. Pavajul, mobilierul și iluminatul vor fi modernizate pentru a crea un spațiu dedicat nucleului creativ din Timișoara.

Se vor planta mai multe flori și 19 arbori, iar cei trei pini maturi vor fi păstrați.

Valoarea estimată este de aproape 2,1 milioane de lei fără TVA.

Oferta a fost depusă de către asocierea: ROGERA PREST COM SRL.

Timișoara va fi Capitală Europeană a Culturii în anul 2023, iar prin dosarul de candidatură s-a angajat la realizarea unor obiective de infrastructură culturală, iar MultipleXity este una dintre ele.

„Primăria Timișoara derulează în acest moment mai multe proiecte de pregătire a infrastructurii culturale în perspectiva anului 2023.


Astfel, sunt în derulare lucrările de reconversie a trei foste cinematografe, care se vor transforma în centre culturale de cartier – Studio, Dacia și Victoria -, precum și renovarea fostului spital de dermatologie și transformarea acestuia într-un Centru Multicultural. Lucrările la ultimele trei obiective – Cinematografele Dacia și Victoria-, precum și cele de la Centrul Multicultural sunt cofinanțate de Ministerul Culturii, care a alocat 22,5 milioane de lei”, au transmis reprezentanții municipalității.

De asemenea, Turnul de Apă din Iosefin se va transforma într-un spațiu expozițional și va fi redat comunității timișorene, printr-un proiect pe fonduri norvegiene.

2 COMENTARII

  1. Frumoasa formula prin care se mascheaza distrugerea unui muzeu „pastrandu-i caracterul tehnic”, descrie inlocuirea pietrei cubice cu piatra naturala. Piatra cubica a fost montata in anul 2017, respectand functionalitatea initiala a depoului in cadrul Muzeului Corneliu Miklosi. Asa cum s-a constatat in zona centrala a orasului, pavata tot cu piatra naturala, multe placi s-au fisurat. A pune piatra naturala intr-o zona cu arhitectura industriala veche, unde vor intra si in viitor vehicule de transport public inseamna bani risipiti. Un proiect inceput de vechea administratie si dus mai departe de actuala, pentru a sustine himera numita sub o alta forma poetica „nucleul creativ din Timisoara”. Utopii pe bani publici create de personaje care cred ca „productia culturala” este tot una cu productia ce iese de pe benzile unei multinationale. In fapt asistam la depersonalizarea unui loc in care s-a scris istoria dezvoltarii Timisoarei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.