31 de reținuți după operațiunea anti-drog a DIICOT Timișoara. Ce s-a găsit...

31 de reținuți după operațiunea anti-drog a DIICOT Timișoara. Ce s-a găsit la percheziții UPDATE 3 Cine a fost arestat, cine a primit control judiciar

0
DISTRIBUIȚI

Procurorii DIICOT au reținut, în urma audierilor de ieri, 31 de inculpați după ce polițiștii de la ”Crimă Organizată” au destructurat două grupări de traficanți de droguri din Timișoara și Lugoj.

În urma perchezițiilor de ieri, au fost confiscate 11,8 kilograme de canabis, 123 de doze de amfetamină, 7 comprimate de ecstasy, 25 de grame de CMC, precum și 35 de grindere, 5 pistoale (3 tip airsoft și două cu gaze), o pușcă (cu alice) cu lunetă și muniție aferentă, 41 de telefoane mobile, un laptop, un ceas și sumele de 53.770 de lei și 7.145 de euro.

Din cele 44 persoane duse pentru audieri, 31 au fost reținute pentru săvârșirea infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat, trafic de droguri de risc și de mare risc și efectuarea, fără autorizaţie, de operațiuni cu substanțe susceptibile a avea efect psihoactiv. Tribunalul Timiș va judeca, astăzi, cererile de arestare preventivă ale DIICOT Timișoara.


Vom reveni cu amănunte.

UPDATE Unul dintre cei ridicați de polițiști , Darius Tătar, este fiul prim-procurorului de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Făget. Acesta a condus timp de mai mulți ani Parchetul de pe lângă Judecătoria Lugoj.

UPDATE 2 DIICOT Timișoara cere arest preventiv pentru 27 de inculpați. Procesul este programat să înceapă la ora 17:30, la Tribunalul Timiș.

UPDATE 3 După audieri maraton și ore de deliberări, Tribunalul Timiș a decis arestarea a 14 persoane, alte 13 primind control judiciar. Instanța a decis arestarea preventivă pentru 30 de zile a inculpaților Vlad Ștefan, Ștefan Balint, Dan Rus, Andrei Comănici, Bogdan Petrovici, Alin Kovaci, Dan Piringer, Iacob Paul, Alexandru Humeniuc, Alexandru Muntean, Edmond Danteș, Vasile Varga. Adrian Druhora și Radislav Wojtaschek.

Tribunalul a decis ca ceilalți 13 să fie cercetați în libertate sub control judiciar – Ovidiu Ignat, Daniel Folțun, Andrei Buligă, Ionel Epure, Ionel Belitu, Denis Brinder, Alexandru Dragomir, Regis Volo, Cosmin Ișfănescu, Ion Bocz, Florian Fâșiee, Adrian Negru și Gabriel Răileanu.

Decizia nu este definitivă putând fi contestată la Curtea de Apel Timișoara.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.