Melodie pentru cei care încă merg la concerte, poartă geci de piele,...

Melodie pentru cei care încă merg la concerte, poartă geci de piele, bocanci și celebrele tricouri negre: Sanctuar a lansat piesa „Metaliști”

0
DISTRIBUIȚI
Foto: Facebook Sanctuar

Formația timișoreană Sanctuar a lansat un single nou care poartă numele de „Metaliști“ și a revenit în fața publicului la sfârșitul săptămânii trecute, susținând un recital în deschiderea concertului aniversar Celelalte Cuvinte, eveniment care s-a desfășurat la Casa Tineretului.

„Pandemia ne-a stricat câteva concerte pe care am fi dorit să le susținem prin țară, dar nu am renunțat la cântatul live și drept dovadă am susținut un live din izolare la piesa «O lacrimă din rai și iad”. Dacă tot a fost această pauză de concerte, ne-am hotărât să ne adunăm ideile pentru noi compoziții. Prima piesă ce am lansat-o recent a fost «Metaliști». Am vrut să fim cât mai aproape de rockerii noștri și am compus un tribut tuturor celor care încă merg la concerte, poartă geci de piele, bocanci și celebrele tricouri negre. Cu această ocazie mulțumim tuturor celor care ne-au trimis poze pentru realizarea clipului“, au transmis membrii formației.

Foto: Florin Caramidaru

Trupa Sanctuar a debutat pe scena rock-ului autohton în cadrul festivalului Rock la Mureș (Periam – Port) și a participat la mai multe festivaluri de motociclişti, susținând concerte în diferite cluburi locale, dar și în cadrul unor evenimente publice.


După câțiva ani de muncă, Sanctuar a lansat în aprilie 2007 albumul de debut „Fiinţe Alese”.

După o perioadă în care trupa ajunge să împartă scene importante cu trupe autohtone (Cargo, Iris, Trooper, Compact, etc), dar și internaționale – Bonfire, (Germania) și Kiss Forever Band (Ungaria), în octombrie 2011, Sanctuar lansează cel de-al doilea album intitulat „30 de Vieţi”. În anul 2013, formația a fost desemnată finalistă la cel mai important concurs rock Wacken Open Air România, reprezentând cu fruntea sus, în acest eveniment, zona de vest a țării. În decursul anului 2016, trupa timişoreană a participat şi la realizarea compilaţiei One Take – Made in TM – disc care conţine melodii înregistrate de zece trupe din oraşul nostru. În ceea ce privește planurile de viitor, trupa Sanctuar va susține o serie de concerte în această vară și pregătește lansarea unor piese noi.

„Ca planuri pentru acest an, avem lansarea a încă cel puțin două piese și o colaborare cu poetul Cristian Bodnărescu. Pentru cei ce nu îl cunosc, a doborât recordul mondial pentru cel mai lung poem romantic intitulat „Demonita”. Ne bucurăm că dupa o pauză de doi ani, am revenit în fața publicului, alături de Celelalte Cuvinte, fiind invitați la aniversarea lor de 40 de ani, aici în Timișoara la Casa Tineretului. Urmează o serie de concerte, în 21 mai Lychantropic Tour 2022 cu Sin Ze Sase Tri și Creepy Willie la Casa Tineretului Timișoara, în 28 mai la Timișoara Bikers – Party Aniversar 15 ani, la Festivalul Banat Kafer Meeteng ediția a 2-a din Poiana Mărului și alte apariții în țară. Să ne vedem cu bine și mulțumim tuturor celor care ne susțin“, spun membrii trupei Sanctuar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.