Romanian Chamber Orchestra aduce muzicieni de renume la Timișoara

Romanian Chamber Orchestra aduce muzicieni de renume la Timișoara

0
DISTRIBUIȚI

Cea de-a doua sesiune a masterclass-urilor Romanian Chamber Orchestra din 2022 va avea loc în perioada 21 – 24 august la Timișoara și îi va avea ca invitați pe Bogdan Dumitrascu – ajutor de concertmaistru la Philharmonisches Staatsorchester Hamburg, Horațiu Roman – flautist al „Badisches Statskapelle” Karlsruhe și profesor la „Staatliche Hochschule für Musik und Darstellende Kunst” Stuttgart, Felicia Gabriela Greciuc – prim oboistă la „The Royal Danish Orchestra”, Tibor Reman – prim clarinetist al „Staatskapelle Berlin”, Ionuț Podgoreanu – prim cornist al Orchestrei Simfonice „Gran Teatro del Liceu” Barcelona și profesor de corn la „Conservatorio Superior de Música del Liceu” din Barcelona.

Horatiu Roman

Horațiu Roman s-a născut în 1981 la Brașov. A studiat flautul cu Enrico Cannata (Timișoara) și Dirk Peppel (Köln). Este câștigător al premiului I la Concursul de Muzică de Cameră din Brașov, premiul I la Concursul de Muzică Antică din Arad, premiului III și premiului special la Concursul Internațional de Flaut din Timișoara.  Între 2002 – 2006 a fost prim-flautist în orchestra Festivalului Internațional „Pergine Spettacolo Aperto” din Italia iar din 2005, până în 2009, a fost profesor de flaut și muzică de cameră la Facultatea de Muzică și Teatru din cadrul Universității de Vest din Timișoara.  Un prim angajament în Germania l-a avut în 2010 alături de Orchestra Filarmonicii Westphalia, urmată de angajamentele cu Orchestra de Stat din Darmstadt și „Badisches Statskapelle” din Karlsruhe, toate în poziția de prim-flautist.  Începând cu 2014 Horațiu Roman activează ca flautist al orchestrei „Badisches Statskapelle” din Karlsruhe și profesor de flaut piccolo la „Staatliche Hochschule für Musik und Darstellende Kunst” din Stuttgart.

Felicia Greciuc

Născută în 1989, în Suceava, Felicia Greciuc a început să studieze oboiul la vârsta de 11 ani la clasa profesorului Vasile Bolnavu, în cadrul Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu”.


După absolvirea colegiului, Felicia își continuă studiile în cadrul Universității Naționale de Muzică din București, la clasa prof. univ. dr. Florenel Ionoaia.  În 2018 i se acordă Diploma de Master la Academia Regală de Muzică din Danemarca, avându-l ca profesor de oboi pe Max Artved, iar în septembrie 2021 va debuta ca solistă în Copenhaga, obținând în cadrul aceleași instituții Diploma de Solist. Din toamna anului 2020, Felicia a început Studiile Doctorale în cadrul Universității Naționale de Muzică din București, avându-l ca îndrumător pe prof. univ. dr. habil. Ion Bogdan Ștefănescu. A participat la cursuri de măiestrie interpretativă cu profesorii: Francois Leleux, Henrik Goldschmidt, Matthias Bäcker, Emanuel Abbühl, Joris Van den Hauwe, Christian Smith, Diego Dini-Ciacci, Gareth Hulse, Richard Simpson și Robert Botti.În toți acești ani, Felicia a dezvoltat o carieră solistică internațională și a concertat cu orchestre prestigioase precum: Orchestra Simfonică din Islanda, Orchestra Simfonică din Søndenborg – Danemarca, Filarmonica „George Enescu”, Camerata „Lanto Arte”, Orchestra de Cameră „Philharmonia”, Orchestra Simfonică din Botoșani.

Pasiunea ei pentru muzica de cameră a determinat-o să devină membru fondator al Cvintetului de suflători „V Coloris”, ansamblu premiat internațional, cel mai recent premiu fiind Premiul al III-lea la Concursul Internațional de Muzică de Cameră „Carl Nielsen”. În toamna anului 2020 Felicia a realizat primul album audio alături de Cvintetul „V Coloris” intitulat „Integrala lucrărilor pentru suflători” de Dinu Lipatti, un proiect de anvergură națională, ce a adus la lumină creația pentru suflători a marelui pianist și compozitor român. În prezent Felicia este prim oboistă a prestigioasei Opere Regale din Danemarca. Anterior, ea a mai deținut poziția de prim oboistă a Ansamblului Cameral din Esbjerg – Danemarca, a Orchestrei Simfonice din Islanda, precum și a Filarmonicii „George Enescu”.

Informații detaliate despre masterclass-urile Romanian Chamber Orchestra din luna august 2022 pot fi consultate aici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.