Șeful Poliției Timiș, cu mașina de serviciu în vacanță UPDATE Direcția Control...

Șeful Poliției Timiș, cu mașina de serviciu în vacanță UPDATE Direcția Control Intern a IGPR, verificări la IPJ Timiș

9
DISTRIBUIȚI

Șeful Poliției din Timiș se duce la casa sa de vacanță, la 168 km dus-întors de oraș, cu mașina instituției, a relatat libertatea.ro. În calitate de comandant, chestorul Aurelian Alin Petecel conduce un autoturism Audi oferit de IPJ Timiș. Regulile MAI susțin că poate merge cu mașina acasă, la serviciu și în misiune, însă nu și în timpul liber, în vacanță.

Două fotografii, din anii 2022 și 2021, publicate de sursa citată, arată mașina de serviciu Audi A4 bleumarin a chestorului Aurelian Alin Petecel la casa de vacanță de pe malul lacului Surduc, în estul județului Timiș, la aproape 90 de kilometri de Timișoara. Cel mai recent, mașina a fost fotografiată chiar în minivacanța de Sfânta Maria, în weekendul trecut.

Aurelian Alin Petecel a refuzat dialogul cu „Libertatea”, redirecționând reporterii către purtătorul de cuvânt. Inspectoratul de Poliție al Județului Timiș le-a transmis că „șeful unității asigură continuitatea conducerii activităţilor în afara programului de lucru”, citând și un ordin dat de MAI în 2008. Potrivit acestuia, polițistul poate folosi autoturismul pentru a se deplasa la domiciliu sau la reședință. „Consilierii ministrului, consilierii secretarilor de stat, consilierii străini, directorii generali şi directorii direcţiilor generale şi direcţiilor, inclusiv ale structurilor asimilate la acest nivel, din Aparatul Central al Ministerului Internelor şi Reformei Administrative şi adjuncţii acestora, precum şi conducătorii instituţiilor şi structurilor aflate în subordinea Ministerului Internelor şi Reformei Administrative, conform reglementărilor legale în vigoare privind structura organizatorică a Ministerului Internelor şi Reformei Administrative, pot folosi autoturismul de serviciu din dotarea unităţii şi pentru deplasarea la şi de la domiciliu sau reşedinţă” – Articolul 99 din anexele Ordinului 599 din 2008, referitor la asigurarea tehnică de autovehicule a structurilor Ministerului Internelor şi Reformei Administrative.

Alin Petecel a revenit anul trecut la conducerea Poliției Timiș, de unde fusese mutat din 1 iulie 2020 de către conducerea IGPR după o serie de scandaluri.

UPDATE Au fost dispuse verificări la inspectoratele de poliție județene din Timiș și Vaslui, unde șefii ar fi folosit mașinile în propriul interes.


Potrivit Poliției Române, verificările se fac prin Direcția Control Intern.

După ce în spațiul public au apărut informații că inspectorii șefi ai inspectoratelor de poliție județene Timiș și Vaslui ar fi folosit autoturisme de serviciu fără respectarea prevederilor legale, Centrul de Informare și Relații Publice din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române a transmis, joi, că au fost dispuse verificări, prin Direcția Control Intern.

„La finalizarea vericărilor, vor fi dispuse măsuri legale, dacă se impun”, transmite Poliția Română.

În spațiul public au apărut informații că șeful Poliției Timiș, chestorul Aurelian Alin Petecel, merge cu mașina de serviciu la casa sa de vacanță, deși regulile spun că o poate folosi acasă, la serviciu și în misiune. De asemenea, comisarul șef Manuel Nacu, șeful Poliției Vaslui, ar fi folosit și el mașina de serviciu în scop personal, la cumpărături sau deplasări în județ.

9 COMENTARII

  1. S-au mai dispus verificari cu privire la activitatea dlui Petecel si acum 2 ani cind a fost impuscat politistul din Recas si rezultatul a fost avansarea dlui Petecel din comisar sef in chestor. Acum ce grad superior va primi?

  2. Pai pentru ce a venit el la Timisoara sa fie sef in militie, daca nici masina institutiei nu o poate folosi cand vrea el? Ati vrea sa mearga cu masina personala ca toti prostii cand are masina disponibila 24/7, plus combustibil gratis si restul facilitatilor?! Unde va credeti de ii cereti asa ceva, in Europa? Aici suntem in Balcani iar sefu’ e sef si face ce vrea fiind sigur de pilele sale stiind ca nu il va deranja nimeni.

  3. Nu e nimic nou sub soare . Nici singurul care foloseste masina institutiei , evident si cu combustibilul institutiei , aviz amatorilor la primarul demis al Comunei Sandra ,care foloseste masinile institutiei pe unde are nevoie in scop privat /evident / ex- sa isi cumpere o punga de taietei ,duminica din piata agro alimentara de la Lovrin.

  4. acest chestor are salariu de excelenta, un venit de minim 20.000 lei…in acest timp alți politisti au fost sancționați la sacalaz tocmai de aceast mare sef pentru faptul ca au alimentat mașinile lor personale cu benzina alocata institutiei. Acei politisti din sacalaz nu au avut nici o scuza in fata lui, privind faptul ca au intervenit la misiuni după program cu mașinile personale. Nu vrem nimic mai mult decât sa primească pedeapsa asemanatoare ca și cei de la Sacalaz.Dar sa nu uitam ca acei politisti din Sacalaz nu meritau sancționați, în timp ce acest chestor merita demis. Puterea exemplului…demisia de onoare

  5. Frumos ar fi sa se constate ca figurează la munca în zi de sărbătoare, iar el în realitate stătea la plaja pe lacul surduc. Contribuabilii sunt prosti fiindca plătesc salarii nesimțite unor asemene specimene! Acum se înțelege faptul de ca în toată cariera lui de mare politist nu a prins macar un hot. CORB la Corb nu-și scoate ochii!
    DEMISIA, DEMISIA DEMISIA fara pensie, la munca în privat ajunge muritor de foame.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.