Alertă în Timiș – un nou caz de pestă porcină africană, confirmat

Alertă în Timiș – un nou caz de pestă porcină africană, confirmat

0
DISTRIBUIȚI

Prefectura Timiș a anunțat, astăzi, descoperirea unui nou caz de pestă porcină africană în județ. Ieri a fost prelevată  o  probă de sânge de la o porcină (scroafă) adultă femelă provenită dintr-o gospădărie  din localitatea Răuți, comuna Uivar.

”Proba de sânge trimisă la Laboratorul Sanitar Veterinar și pentru Siguranța Alimentelor Timiș și în urma examenelor efectuate, proba este pozitivă conform buletinului de analiză nr.


16053/25.10.2022. După confirmarea  Pestei Porcine Africane a fost convocată sedința cu toți membrii CLCB, în urma  căreia s-a votat emiterea Hotărârea nr. 11/26.10.2022  de aprobare a zonelor de protecție și supraveghere din jurul focarului de PPA, a măsurilor de ucidere imediată sub control oficial şi neutralizare prin incinerare a materialelor de risc și a aprobării Planului de măsuri în cazul confirmării bolii PPA la porcii domestici din exploatația de suine  din localitatea  Răuți, comuna Uivar, județul Timiș”, se arată în comunicatul Prefecturii Timiș

DSVSA Timiș va lua  toate măsurile care se impun în conformitate cu actele normative în vigoare. Scroafa și cei opt purceluși vor fi uciși și îngropați.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.