Spectacol în format VR și video 360º, realizat de Teatrul „Basca” din...

Spectacol în format VR și video 360º, realizat de Teatrul „Basca” din Timișoara

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-1320736161">

Premiera celei de-a doua reprezentații în format VR și video 360º, COPACUL#treeoflife.inc, va avea loc în 5 noiembrie, de la ora 12:00, și 6 noiembrie, de la ora 16:00, la centrul cultural FABER.

Accesul la spectacolul realizat de teatrul Basca și StageON se face pe bază de rezervare pe pagina de Facebook a teatrului Basca sau din codul QR de pe afișele de promovare, și va putea fi vizionat gratuit pe platforma www.stageon.ro în format video 360° începând cu data de 20 noiembrie, și cu ochelari VR.

COPACUL #treeoflife.inc este a doua experiență comună a teatrului Basca și StageON prin folosirea tehnologiei de realitate virtuală, în care scena teatrală se transformă într-un spațiu tridimensional prin simpla accesare a unui gadget.

Un alt element inedit pe care proiectul dorește să-l evidențieze este spațiul de joc și filmare. Scenele sunt filmate în satul Ofsenița, care aparține de comuna Banloc, o localitate cu o istorie și un patrimoniu care sunt de un interes cultural tot mai mare, biserica romano-catolică „Sf. Vendelin” sau „biserica fără turn”, cum o numesc localnicii, fiind unul din aceste obiective.

Textul spectacolului-satiră, scris de Ionuț Sociu și regizat de Alex Mihăescu, evidențiază dorința obsesivă de a deveni faimos, folosind ca metaforă Paradisul pentru a reliefa demonii fiecărui personaj. Cele cinci personaje ale piesei traduc propriile vieți în timpuri de tip social media, în care suferința scriitorului, speranța activistei, demența și chiar paranoia civilului deghizat, dorința iluzorie a viitoarei artiste și teama mamei de a o lăsa să-și trăiască tinerețea conturează tipuri umane lipsite de profunzime și în căutare disperată a propriei faime, chiar și în cel mai sacru loc de pe pământ.

Din distribuția spectacolului fac parte pe Niko Becker, Matei Chioariu, Alina Ilea, Jacqueline Kohl, Ana Maria Ursu, regia este semnată de Alex Mihăescu, iar director de imagine este Cristian Ilea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.