Guvernul a eliminat obligația declarației pentru compensarea energiei electrice

Guvernul a eliminat obligația declarației pentru compensarea energiei electrice

0
DISTRIBUIȚI

Guvernul a adoptat miercuri o ordonanță prin care este eliminată obligația depunerii unei declarații pentru compensarea energiei electrice în cazul consumatorilor care dețin mai multe unități locative.

Potrivit secretarului de stat în Ministerul Energiei, Dan Drăgan, ordonanța aduce noi clarificări referitoare la monitorizarea și punerea în aplicare a plafoanelor și a compensărilor pentru persoanele fizice care dețin mai multe unități locative.

„Prin această ordonanță, beneficiarii acestei măsuri de compensare a prețului plafonat la 0,68 lei Kw/h sunt toți cei care dețin mai multe unități locative, din acest punct de vedere pentru a evita o supraaglomerare, un efort care nu trebuie depus și un efort semnificativ la sfârșitul anului, toți consumatorii casnici care dețin mai multe unități locative vor beneficia de această compensare fară necesitatea de a depune o declarație în acest sens”, a spus secretarul de stat.

„Celelalte categorii de consumatori rămân beneficiari în continuare ai acestei ordonanțe, și aici mă refer la familiile monoparentale, la persoanele care utilizează dispozitive medicale și totodată la familiile care au în întreținere cel puțin trei copii”, a adăugat acesta.


Pentru a beneficia de prețul compensat cei care se încadrează în aceste categorii trebuie să depună, în continuare, cereri la furnizori.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.