UPDATE Numărul plecărilor de la Ripensia a ajuns la şapte. Roş-galbenii s-au...

UPDATE Numărul plecărilor de la Ripensia a ajuns la şapte. Roş-galbenii s-au despărţit de încă un titular

0
DISTRIBUIȚI

Ripensia Timişoara continuă să anunţe plecări aproape pe bandă rulantă în această pauză competiţională. Cea mai recentă despărţire, anunţată astăzi, este cea de mijlocaşul ofensiv Samuel Zimţa, abia sosit la începutul sezonului şi care a fost titular în 11 din 12 meciuri din campionat.

Zimţa (22 ani) a reuşit să înscrie două goluri în Liga 2 pentru roş-galbeni şi era unul dintre jucătorii interesanţi din lot. În mod normal contractul său trebuia să se desfăşoare până în vara viitoare cel puţin, dar „Ripi” continuă să-i lase să plece pe jucătorii care doresc acest lucru.

Jucător născut la Dr. Tr. Severin, care are şi cetăţenia italiană, Samuel Zimţa a crescut la Inter Milano, Virtus Entella, Brescia şi U Craiova 1948, pentru care a şi debutat la seniori şi alături de care a promovat din Liga 4 până în elită. Dar nu a mai rămas la olteni pentru Liga I. În stagiunea trecută a jucat pentru Viitorul Şimian şi, în Moldova, la Zimbru Chişinău. Pe lângă apariţiile din campionat, a înregistrat şi două meciuri în Cupa României la Ripensia în actualul sezon.

„Ripensia îi mulțumește pentru aportul adus la traseul din acest campionat și îi urează mult succes în continuare!”, se arată în comunicatul clubului.

Zilele trecute alte cinci nume, mai mult sau mai puţin cu greutate în lotul roş-galben, au semnat rezilierea: T.


Călin, Şt. Dobre, A. Macriţchii, M. Ene şi Mogoş.

UPDATE La circa două ore distanţă, ripensiştii au anunţat şi plecarea fundaşului central timişorean Harald Fridrich. Lucru care a stârnit deja îngrijorare pentru susţinătorii echipei. Contractul său, unul destul de mic raportat la randament, expira de asemenea în vara lui 2023.

Sosit la club în urmă cu aproape doi ani şi jumătate, Fridrich (24 ani) a totalizat 42 de jocuri la roş-galbeni şi a marcat în două rânduri, contribuind la salvarea echipei de la picaj în 2021. „Mulțumim, Hari, pentru tot ce ai făcut pentru Ripi! Mult succes în continuare în cariera de fotbalist!”, se arată în mesajul de despărţire al Ripensiei.

Harald Adrian Fridrich a crescut la ACS Poli, unde a debutat inclusiv în Liga I. După despariţiei echipei susţinute iniţial de autorităţi a scăzut şi nivelul ligii în care a evoluat, înainte de înregimentarea sa la „Ripi” evoluând în Liga 4, pentru Carani, Fortuna Becicherecu Mic (promovare în „C”) şi CSM Lugoj. În acest sezon el a fost titular în 13 din cele 14 meciuri în care a evoluat la nivelul Ligii 2.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.