Descoperirea și asimilarea monedelor digitale
Popularitatea crescândă a criptomonedelor remodelează sectorul financiar. Nu se poate contesta faptul că ascensiunea bitcoin, a criptomonedelor și a tehnologiei blockchain a conferit fintech-ului un sens cu totul nou. Acest articol analizează modul în care criptomonedele afectează investițiile și economia globală. Așadar, dacă doriți să fiți cu un pas înaintea curbei, continuați să citiți!
Criptomonedele, denumite astfel deoarece utilizează principii criptografice pentru a emite monedă virtuală, sunt adesea transferate între persoane cu portofele virtuale în rețele de calculatoare descentralizate. Aceste tranzacții sunt înregistrate public pe blockchains, care sunt registre distribuite și inviolabile. Această arhitectură cu sursă deschisă previne duplicarea monedelor și elimină necesitatea ca o autoritate centrală să valideze tranzacțiile, cum ar fi o bancă. Criptomonedele au evoluat de la o noutate digitală la tehnologii de mii de miliarde de dolari care pot destabiliza sistemul financiar mondial în câțiva ani. Bitcoin și mii de alte criptomonede sunt din ce în ce mai mult deținute ca investiții, tranzacționate pe platformele de schimb valutar și folosite pentru a cumpăra orice, de la software la proprietăți imobiliare. Astăzi, ne vom concentra pe partea de investiții și vom începe prin a vedea de ce investesc oamenii în monedele digitale.
De ce să investești în moneda digitală?
Criptomoneda a crescut în popularitate în ultima vreme, dar mulți consumatori și investitori se pot întreba despre ce este vorba. De ce ar alege cineva criptomoneda când moneda sa nativă este suficientă pentru majoritatea scopurilor? De ce ar pune cineva bani într-o criptomonedă? Într-adevăr, există numeroase beneficii legate de utilizarea și investiția în criptomonede. Iată câteva dintre cele mai importante avantaje de luat în considerare.
Este mai transparentă
Una dintre cele mai convingătoare justificări pentru a investi în criptomonede este faptul că acestea oferă o transparență care protejează toate părțile implicate într-o tranzacție. Deoarece toate tranzacțiile cu criptomonede sunt criptate pe un registru distribuit public care nu poate fi modificat sau manipulat, există mai puține riscuri probabile de investiție din cauza ofuscării reglementărilor, a falsificării datelor financiare interne, a evaluărilor incorecte și a numeroaselor alte discrepanțe care îi costă miliarde de euro pe investitorii de pe bursele tradiționale.
Mai puține taxe implicate
Etica descentralizată a operațiunilor bancare peer-to-peer, fără permisiune, este un motiv important pentru care oamenii adoră criptomonedele. În teorie, introducerea unei noi generații de clienți într-o economie digitală bazată pe bani algoritmici elimină nevoia de instituții bancare centrale, precum și costurile și monitorizarea acestora. Contractele inteligente, în special, permit o astfel de lume descentralizată.
Instrucțiunile lor sunt executate printr-o metodă codificată, cu sursă deschisă, pe care toată lumea de pe blockchain o poate observa.
Protecție împotriva inflației
Inflația devalorizează în timp monedele fiat, dar nu are același efect asupra criptomonedelor în sensul tradițional. De ce? Pentru că criptomonedele sunt descentralizate, iar oferta este limitată. Un guvern sau o bancă nu poate controla în mod liber criptomonedele. Mai important, acest lucru înseamnă că criptomonedele au potențialul de a produce randamente mai mari decât monedele fiat în timp. Acest lucru nu înseamnă că criptomonedele sunt imune la inflație. Dacă se extrag mai multe criptomonede, valoarea lor va scădea teoretic, dar există măsuri de protecție pentru a preveni acest lucru. Bitcoin este cel mai bun exemplu. La fiecare patru ani, rata de minerit a Bitcoin este redusă la jumătate.
Randament ridicat
Promisiunea de profit este cel mai convingător motiv pentru a investi în criptomonede. Fie că ne place sau nu, banii conduc lumea noastră, ceea ce reprezintă unul dintre principalele motive pentru a investi în criptomonede. Deși tranzacțiile cu criptomonede sunt încă la început, acestea au potențialul de a depăși alte active, cum ar fi acțiunile. În plus, criptomonedele sunt foarte volatile, ceea ce înseamnă că o singură tranzacție poate duce la profituri mari.
Este sigur și securizat
Rețelele de criptomonede sunt protejate de ceea ce se numește criptografie – de unde și numele de „criptomonedă”. Dacă criptografia este utilizată corect, este intrinsec sigură și securizată. Deoarece mulți participanți independenți confirmă fiecare tranzacție, această rețea descentralizată oferă tranzacții intrinsec sigure. În plus, dacă există o discrepanță în înregistrare, aceasta este semnalată. Acest lucru ține departe de rețelele blockchain tranzacțiile frauduloase și spam-urile.
Concluzie
Înainte de a face orice investiție, trebuie să luați în considerare alocarea activelor. Alocarea activelor vă repartizează investițiile pe mai multe instrumente pentru a produce randamente diversificate pe termen lung. Același lucru este valabil și în cazul criptomonedelor – ar trebui să decideți asupra toleranței dumneavoastră la risc, a obiectivelor financiare și a intervalului de timp pentru a determina cât de mult din portofoliul dumneavoastră de investiții poate fi alocat criptomonedelor. Cel mai bine ar fi să întreprindeți cercetări și să efectuați un proces de due diligence cu privire la orice criptomonedă sau activ digital pe care intenționați să îl achiziționați.
Tehnologia blockchain, care stă la baza Bitcoin și a altor criptomonede, a fost anunțată ca fiind un factor de schimbare pentru multe industrii, de la transportul maritim și lanțurile de aprovizionare până la sectorul bancar și cel al sănătății. Registrele distribuite pot permite o activitate economică de neimaginat până acum prin eliminarea intermediarilor și a actorilor de încredere din rețelele de calculatoare. Acest potențial face ca monedele digitale să fie o investiție atractivă pentru cei care cred în viitorul lor. Investițiile în criptomonede reprezintă o oportunitate pentru persoanele care cred în această promisiune de a obține randamente semnificative, ajutând în același timp viitorul tehnologiei.